Cinemaclub Dongen gaat weer draaien

Foto:

Goed nieuws voor alle filmliefhebbers van Dongen en omstreken. Op maandagavond 30 augustus zwaaien de deuren van de filmzaal in theater Dongepark weer open en staan de enthousiaste vrijwilligers van Cinemaclub Dongen weer voor je klaar om je een topfilm voor te schotelen.

“Covid-19 ligt nog niet achter ons dus moeten we voorzichtig zijn. Om jouw gezondheid te waarborgen is het daarom noodzakelijk 1,5 meter afstand te bewaren. In de zaal kun je samen met jouw familieleden waarmee je een huishouden vormt, naast elkaar gaan zitten. Is dit niet het geval dan graag twee stoelen vrij houden.” aldus een bericht op de website van Cinemaclub Dongen

Maandag 30 augustus trapt Cinemaclub Dongen het nieuwe filmseizoen af met de film “The peanut butter Falcon”.

In een snikhete zomer in het zuiden van de Verenigde Staten ontvouwt zich een kostelijke, 21ste-eeuwse variant van Mark Twains 19de-eeuwse avonturenroman ‘Huckleberry Finn’. De warmte zit hem in het verhaal van twee jonge mannen die elkaar op de vlucht ontmoeten en samen verder gaan.

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Hij besluit stiekem weg te lopen uit het verpleegtehuis waar hij woont om deze droom waar te maken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die zelf om hele andere redenen op een lopen heeft gezet. Het zijn twee karakters die onverenigbaar lijken, maar die – zoals in elke goede buddyfilm – naar elkaar toegroeien en een verbond sluiten. Als twee ongewone metgezellen weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.
Een feelgood film met een mooie boodschap: de innige vriendschap tussen de jonge Zak met het syndroom van Down en de rebelse Tyler maakt van The Peanut Butter Falcon een film waar iedereen van zal kunnen genieten.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 8,00 en voor leden van de cinemaclub € 6,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Reacties