Dongenaren lopen zwaarste marathon van Nederland uit.

Foto:

Afgelopen zaterdag, 2 oktober liepen maar liefst 6 Dongenaren de mooiste, maar ook de meest zware marathon van Nederland uit, de Kustmarathon in Zeeland. Deze hardloopwedstrijd over 42 kilometer en 195 meter start in Burgh Haamstede en eindigt in Zoutelande. Onderweg lopen de deelnemers over de Oosterschelde-kering om vervolgens bij Breezand het strand op te gaan. Vervolgens maken duinovergangen, mul zand, klimmetjes en trappen het parcours steeds zwaarder tot uiteindelijk de finish bij Zoutelande in zicht komt.

Traditioneel als de kerkklok van Burgh Haamstede 12 keer heeft geslagen worden de deelnemers weggeschoten. De marathon wordt gezien als het koningsnummer van dit weekendevenement, waarbij er ook kortere afstanden gelopen kunnen worden. Daarnaast is er een wandel- en MTB-versie.

Joost van Beijsterveld en Atledo’ers Kees Pijnenburg, Albert de Rooij, Henk Balk, Thomas Bernard en Christian le Sage trotseerden dit loodzware parcours. Windkracht 7 vol tegen en stromende regen maakten deze wedstrijd tot een ware uitputtingsslag. Zeker op de Stormvloedkering en op de Schelpweg-dijk hadden de deelnemers te kampen met deze extreme weersinvloeden. De vlaggen die het parcours aangaven hingen strak door de harde wind en de regen zorgde voor doorweekte schoenen en kletsnatte kleding. Maar aangemoedigd door tientallen Dongenaren en vele andere toeschouwers heeft iedereen glansrijk de finish gehaald. Onder luid gejuich en applaus werd iedereen over de eindstreep getrokken. Bijzonder was dat Albert de Rooij na 2,5 jaar blessureleed juist deze wedstrijd had uitgekozen om te bewijzen dat hij er weer vol voor kon gaan. En hoe, met een fantastisch tempo bereikte hij Zoutelande, waar hij door de Dongense fans emotioneel werd binnengehaald.

Er hadden zich 2.039 deelnemers ingeschreven en dan is het knap om te zien dat Joost van Beijsterveld met een eindtijd van 3:29 uur op de 119e plaats eindigde!

Verdere uitslagen:

Albert de Rooij: 3:52 uur 347e plaats
Christian le Sage: 3:55 uur 402e plaats
Thomas Bernard: 4:02 uur 554e plaats
Henk Balk: 4:03 uur 557e plaats
Kees Pijnenburg: 4:34 uur 989e plaats

Reacties