Dit weekend zomer met terras- en barbecueweer

Foto: Pixabay License/Moerschy

Het eerste deel van de week verloopt nog wisselvallig en fris, maar vanaf vrijdag zit de temperatuur in de lift.

De kans op normale maxima voor de tijd van het jaar van 17 tot lokaal ruim 20 graden is komend weekend zo’n 70%. Daarbij wordt het waarschijnlijk een stuk rustiger weer met weinig wind en zonnige perioden. Dat zijn mooie vooruitzichten als je lekker op je terras of balkon van zon en warmte wil genieten, of een uitstapje wil maken.

Kans klein dat koude weer terugkeert
Na volgend weekend is de kans klein dat het opnieuw koud en nat wordt. Heet wordt het ook niet, het blijft eerder vrij normaal lenteweer voor de tijd van het jaar. Daarbij moet je denken aan temperaturen die in het binnenland op veel plaatsen rond 20 graden uitkomen. In de kustgebieden is het wel een stuk frisser met een graad of 15 en dat komt door de noorden- tot noordoostenwind.

Ondanks de frisse wind vanaf de Noordzee voelt het nog best warm aan. Dat komt doordat de zon in deze tijd van het jaar veel kracht heeft. Zeker in het binnenland kun je dan prima een T-shirtje aan. De paraplu heb je nauwelijks nog nodig.

Weten wat voor weer het de komende dagen wordt? Je leest er alles over in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Bron: Weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen