WIBRA strijkt neer in Dongen

Foto:

Vanaf donderdag 8 april is het centrum van Dongen weer een winkel rijker. Op die dag opent de winkelketen WIBRA een filiaal aan de Hoge Ham 155, in het pand waar voorheen Het Kruidvat gevestigd was.

De opening van het WIBRA filiaal is goed nieuws voor het centrum van Dongen, waar weer een ‘gat’ in het winkelgedeelte opgevuld gaat worden. In verband met de coronamaatregelen  dient er nog wel een winkelafspraak gemaakt te worden om het nieuwe filiaal te bewonderen er er aankopen te doen. Een afspraak van 20 minuten maken kan op www.wibra.eu

De openingstijden zijn

Ma 11.00 – 18.00 uur
Di 09.00 – 18.00 uur
Wo 09.00 – 18.00 uur
Do 09.00 – 18.00 uur
Vr 09.00 – 21.00 uur
Za 09.00 – 17.00 uur

Assortiment
Je kunt bij Wibra kiezen uit een verrassend en uitgebreid assortiment. Het assortiment bestaat onder meer uit dames-, heren- en kindermode, de Dasty schoonmaaklijn, babykleding, en vaste ‘goodies’, zoals basic stretch T-shirts, ondergoed en textiel.

Geschiedenis
Het is 1956. De heer J. Wierdsma start een winkel in Epe. Hij noemt de winkel ‘Wibra’, een combinatie van zijn eigen achternaam en de meisjesnaam van zijn vrouw (Braam). De Heer Wierdsma zet zich persoonlijk in om met een uniek aanbod te komen. Een groot succes van het eerste uur is dat mensen zelf de artikelen mogen pakken uit de verkoopbakken, iets wat in die tijd niet gebruikelijk is.

Succes vraagt om uitbreiding
Deze betrokken, klantgerichte manier van ondernemen slaat aan: de zaken gaan goed. De stormloop op de winkels is begonnen. Vele dames in Epe trotseren de kou en de sneeuw om koopjes in de wacht te slepen tijdens de uitverkoop. Tijd voor uitbreiding dus. In 1967 wordt de winkel uitgebreid, met een grotere verkoopruimte en meer magazijnruimte. Deze ruimte dient later ook als centraal magazijn voor de eerste vijf filialen. In 1970 wordt een gloednieuw centraal magazijn geopend en al in 1973 is de 25e Wibra een feit!

De beroemde folders
In 1977 krijgt Jo Wierdsma het lumineuze idee om de Wibra-advertenties te vervangen door huis-aan-huisfolders. De eerste oplage bedraagt 102.000 stuks. Anno nu worden in Nederland en België om de twee weken circa 6 miljoen folders verspreid.

Van 1978 tot nu
In 1978 neemt Wibra in Epe een nieuw centraal magazijn met kantoorruimte in gebruik. Dit complex is nog steeds de thuisbasis. En ook al werken er na ruim een halve eeuw zo’n 2700 Wibra medewerkers in ongeveer 300 filialen in Nederland en België en blijft het bedrijf groeien: WIBRA is nog steeds een familiebedrijf en doet er alles aan om de unieke sfeer die daarbij hoort te behouden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen