Het Peeënrijk krijgt een digitale optocht

Foto: @beelenvideobouwer

Komend carnavalsseizoen zal er helaas anders uitzien dan voorgaande jaren, en daardoor vanzelfsprekend ook het gehele programma met Carnaval. De optochten in ons schoon en onvolprezen Peeënrijk zijn al jaren goed bezocht en dat wil Stichting de Peeënstekers daarom dit jaar zeker ook niet vergeten.

Commissie optochten heeft de afgelopen periode gekeken naar diverse mogelijkheden binnen de huidige richtlijnen c.q. maatregelen en is op het idee gekomen om de optochten dit jaar in een verkleinde schaal digitaal te laten plaatsvinden.

Wat gaat er gebeuren?
Elke Dongense Pee kan thuis een carnavaleske creatie maken (max. 1,11 m x 1,11 m x 1,11 m). Dit kan met bijvoorbeeld Lego, schuim, hout, karton enz. Maak hiermee dan een carnavalswagentje, pop of iets anders creatiefs.

Om alvast inspiratie op te doen, is er een super goed voorbeeld van een prachtige optocht gemaakt met Lego:

Bron: @beelenvideobouwer

De digitale optocht zal onderverdeeld worden in 2 categorieën:

  • Kinderoptocht (deelnemers aan deze optocht hebben een maximale leeftijd van 12 jaar)
  • Grote optocht

Inschrijven voor de digitale optocht kan middels het inschrijfformulier op de website van Stichting de Peeënstekers: https://www.peeenstekers.nl/alternatief-optocht/inschrijving-optocht

Graag ontvangt Stichting de Peeënstekers dan via Wetransfer naar [email protected] maximaal 3 foto’s en/of een filmpje van maximaal 33 seconden. Inleveren kan tot uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Na 31 januari zullen alle creaties te zien zijn op de website en kan er digitaal gestemd gaan worden op de publieksprijs.
Achter de schermen gaan de juryleden dan aan de slag om uit alle inzendingen een top 3 te kiezen voor de grote en kinderoptocht.

De winnaars in deze categorie zullen in het carnavalsweekend (13-14 februari) bekend worden gemaakt. De Stichting is voornemens om dan de top 3 per categorie uit te nodigen in de live uitzending. Dan wordt deze bouwer(s) de mogelijkheid geboden  om huin creatie te laten zien en er meer over te vertellen. Dus gooi je creatie (net als je oude schoenen) niet weg en bewaar en vertroetel hem tot en met carnaval.

Alle andere creaties blijven zichtbaar op onze website en hiervan zal een compilatie gemaakt worden om te vertonen op onze social media (YouTube).

Voordelen digitale optocht:

  • geen gaten/ oponthoud
  • met slecht weer gaat de optocht ook door
  • geen maximaal aantal dB

Houd bij het maken van je creatie wel rekening met alle geldende richtlijnen en maatregelen! Voor vragen kun je contact opnemen met  [email protected]. Stichting de Peeënstekers wenst jullie veel knutselplezier toe en ‘’We doen wè we kanne!


Reacties