DongenIce on tour gaat niet door

Foto:

De boodschap van maandagavond 14 december kan niemand ontgaan zijn. Nederland gaat op slot. Het doet pijn in ons DongenIce-hart, maar het bestuur van DongenIce heeft in overleg met de gemeente moeten concluderen dat DongenIce dit jaar, als bijzondere 14e editie ‘on tour’, geen doorgang kan vinden.

“Hoe graag we ook de kinderen een uurtje ontspanning hadden willen geven, en we altijd in mogelijkheden hebben gedacht, hiermee stopt het dit jaar ook voor DongenIce. Binnen sporten is voorlopig niet meer mogelijk en ook de cultuur- en vrijetijdsector sluit opnieuw haar deuren. Dat maakt het onmogelijk om een uurtje schaatsen in De Cammeleur te organiseren.” aldus het bestuur in een persbericht.

Lichtpuntje in de kerstvakantie
Verschillende plannen zijn de revue gepasseerd. DongenIce verhuisde van het Wilhelminaplein naar De Cammeleur en ging daarmee ‘on tour’. Het laatste plan van DongenIce on tour voldeed aan alle geldende maatregelen en was bedoeld om de kinderen van de basisscholen van de gemeente Dongen nog een lichtpuntje te geven in de kerstvakantie. Zelfs het schoolschaatsen was geregeld bij Kunstijsbaan Breda. Er was veel support van de gemeente Dongen. Veel vrijwilligers van DongenIce wilde ook dit jaar graag komen helpen. En alle sponsoren, ondanks dat enkele het zelf zwaar hadden, droegen toch hun steentje bij. Allemaal voor de kinderen. Veel mensen hadden vertrouwen in deze bijzonder editie van DongenIce. Het bestuur en een groep vrijwilligers is tot het laatste moment doorgegaan om te zorgen dat de kinderen konden schaatsen in het centrum van Dongen. Alleen een lockdown zou deze editie kunnen tegenhouden…

DongenIce-familiegevoel
Het bestuur van DongenIce wil iedereen die DongenIce geholpen heeft om een bijzondere 14e editie voor te bereiden ontzèttend bedanken. Er was vertrouwen in de plannen. De eerste kaarten waren besteld. De eerste klas stond op het ijs. Het is een mooi voorbeeld hoe je samen veel voor elkaar kunt krijgen. Na veertien jaar is er een heus DongenIce-familiegevoel ontstaan. Bij bezoekers, vrijwilligers, sponsors en alle partijen die DongenIce elke keer weer tot een succes maken. Daar is het bestuur ontzettend dankbaar voor. Het bestuur zorgt nu voor een nette afronding van DongenIce on tour. De bestelde kaarten en sponsoring worden gerestitueerd. De ideeën van dit jaar zijn een inspiratie voor de jubileumeditie volgend jaar. DongenIce wenst iedereen, juist nu, heel warme èn gezonde feestdagen. Zorg goed voor elkaar en kijk om naar je familie en naasten. Dank je wel en tot volgend jaar!

Reacties