Dongen heeft weer een plattegrond

Foto:

Het is inmiddels al weer een aantal jaren geleden dat de laatste plattegrond van Dongen is uitgegeven maar sinds vandaag is er een nieuwe plattegrond die gratis beschikbaar gesteld wordt door dongen.nieuws.nl

De plattegrond ontvangt u deze week samen met het Weekblad voor Dongen. De website doengen.nieuws.nl geeft de Dongenaren dit cadeautje in verband met het 10-jarig bestaan van de website, “Vijf jaar geleden trakteerden we Dongen op de eerste editie van de glossy. Deze heeft inmiddels al heel wat opvolgers gehad. Helaas is het vanwege de coronacrisis niet mogelijk om het jubileumnummer (de tiende editie) in dit bijzondere jaar uit te geven. Hiervoor zullen we even wachten tot het leven weer een beetje zijn normale gangetje heeft hervonden. Een plattegrond uitbrengen kan echter wel” vertelt Bart van Kerkhof van dongen.nieuws.nl.

“Ondanks het feit dat je op het internet zo’n beetje alles kan vinden, is het nog steeds handig als je thuis eens op je gemak de ontwikkelingen in je eigen dorp kan bekijken. De planologische ontwikkelingen gaan best snel. Ieder jaar verandert er wel wat. Met deze plattegrond ben je weer helemaal op de hoogte en is de vraag ‘waar is die straat ook weer?” in een handomdraai beantwoord.

Met medewerking van de gemeente Dongen is deze versie van de plattegrond volledig bijgewerkt met alle bestaande én nieuwe straten in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Deze nieuwe versie vervangt de laatste uitgave van 2015-2016. “Er is de laatste jaren best wat veranderd in Dongen” zegt Bart. “En die ontwikkelingen zullen ook de komende jaren doorgaan. Hoogste tijd dus om weer eens een nieuwe plattegrond uit te brengen. Het ligt in de bedoeling dat we nu om de twee jaar  een actuele versie van de Dongense plattegrond beschikbaar gaan stellen.”

De plattegrond is voorzien van aparte kaarten van alle dorpskernen, een totaaloverzicht van de gemeente Dongen, een stratenregister en een adverteerdersregister. De adverteerders, die het mede mogelijk hebben gemaakt dat deze kaart gratis kan worden aangeboden, staan in dit register opgenomen met een nummer dat correspondeert met het nummer op de kaart.

Niet ontvangen?
Voor Dongenaren met een nee/nee of een nee/ja sticker op de brievenbus is de plattegrond gratis af te halen in de Pop-Up Store van Dongense Dingen aan de Hoge Ham 103. Deze winkel is tot eind december geopend op vrijdagen van 10.00 tot 20.00 uur, op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen