Dongenaar Roel van Mierlo op weg naar Hollywood

Foto: Arjan Bos

In januari van dit jaar startte Dongenaar Roel van Mierlo (rechts op de foto boven dit artikel) zijn personal training studio The Warrior’s Club aan de Rembrandtstraat in Dongen. Daar begeleidt hij zijn leerlingen bij het opbouwen van lichamelijke kracht en bodyshape, twee zaken die hij zelf in overvloed bezit. Zijn karakteristieke uiterlijk en bovenmatig gespierde lichaam maken van Roel een indrukwekkende verschijning waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt. En dat is ook opgevallen bij castingbureaus en filmmakers. Met als voorlopig hoogtepunt een rol in de film ‘X The End Time’, die hij in april van het volgend jaar gaat opnemen in Turkije

Ruim een jaar geleden maakte Roel, voor het eerst kennis met Castle Fest, een fantasy festival in Lisse. “Een vriendin had mij gevraagd om mee te gaan en dat leek me wel leuk. Ik heb een eenvouidig Vikingpak aangeschaft en we zijn er naartoe gegaan. Ik heb de looks blijkbaar mee, want ik werd daar regelmatig door fotografen benaderd die me vast wilden leggen. Dat vond ik best leuk om te doen en het heeft me getriggerd om het wat professioneler aan te gaan pakken. Samen met een vriend ben ik zelf kleding gaan maken met leer en schapenvacht. De fotoshoots werden steeds frequenter en mijn bekendheid op dat gebied groeide. Er volgden al snel wat kleinere projecten waaronder een sketch op de Belgische TV en een commercial voor een bekend boxershortmerk in Nederland. Dat resulteerde weer in een casting bij het bureau Hollywood Productions in Amsterdam. Ik kon dan wel de looks hebben, maar de vraag was natuurlijk of ik ook nog kon acteren. Ook op dat gebied waren ze echter super tevreden. En als voorlopig hoogtepunt werd ik onlangs benaderd voor een rol in de grote bioscoopfilm ‘X The End Time’.”

Deze Hollywoodstijl productie wordt in april 2021 opgenomen in en rond de stad Izmir in Turkije. Vorige maand was er al een kennismaking met de overige acteurs en de opname van een trailer. “Er zijn grote namen betrokken bij die productie” vertelt Roel.”De regisseur, Sean GK, is mede oprichter van New Way Film in Los Angeles en hij wordt bij deze film ondersteund door twee bekende assistent-regisseurs uit Australië.

tekst gaat verder onder de poster

De film ‘X The End Time’ heeft een indrukwekkende cast. De hoofdrollen zijn voor Costas Mandylor, die al in vele Hollywoodproducties speelde, en bijvoorbeeld ook een rol had in de populaire serie Sex & The City) en Kristanna Loken, onder meer bekend van haar rol als tegenspeelster van Arnold Schwarzenegger in Terminator III.

‘X The End Time’ wordt helemaal opgenomen in Turkije. “Ten eerste is dat budgettechnisch interessant maar ook de omgeving daar leent zich bij uitstek voor prachtige opnames. Zo worden enkele scenes opgenomen in Efese, één van de best bewaarde antieke steden van de westerse wereld. Dat is al een indrukwekkend decor op zich” aldus Roel, die zijn dorp Dongen in het voorjaar van 2021 tweeënhalve maand zal gaan verlaten voor de opnames in Turkije. Dat heeft overigens geen gevolgen voor de continuïteit van de personal training studio. “The Warrior’s Club blijft gewoon doordraaien. Er is kundige vervanging voor mij aanwezig dus daar hoef ik me gelukkig geen zorgen over te maken.”

Hoe de toekomst er wat dat betreft gaat uitzien, is ook voor Roel natuurlijk nog afwachten. “maar ik vind het acteren hartstikke leuk en het is natuurlijk fantastisch om nu al met grote sterren samen te werken. Wat er gaat komen, wacht ik af. Aan de Dongense inzet zal het in ieder geval niet liggen. Ik hoop dat er nog vele mooie rollen zullen volgen.”

Beeldmateriaal: Arjan Bos

Reacties