Energie Dongen neemt afscheid van ruimte bij Casade

Anton Euren overhandigt Norbert Broers de bloemen
Foto:

Vanaf het begin van de oprichting van Energie Dongen in 2012 bestaat er een fijne samenwerking met Woningcorporatie Vieya, het huidige Casade. Deze samenwerking leidt er in februari 2014 toe dat er zonnepanelen op het dak van de woningcorporatie Vieya worden gelegd om te verduurzamen.

Mooie samenwerking
Energie Dongen heeft behoefte aan een informatiepunt en werkruimte om voor Dongenaren een ontmoetingsplek te bieden waar zij voor hun energievragen terechtkunnen. Mede door de goede samenwerking biedt Casade Energie Dongen gratis en voor niets een prachtige kantoorruimte aan. Op 1 april 2015 opent Burgermeester Marina Starmans het informatiepunt. Deze ruimte groeit vanaf 2015 uit tot een echt informatiepunt voor alle vragen rond energiebesparing en eigen energieopwekking door inwoners en ondernemers. Honderden Dongenaren vinden sindsdien hun weg naar het informatiepunt.

Afscheid in dank voor de gastvrijheid
Op 28 september ’20 neemt Anton Euren, die het informatiepunt steeds bemande, contact op met Casade-manager Norbert Broers om hem te vertellen dat er een nieuwe fase aanbreekt: Energie Dongen verhuist naar de Cammeleur. Met pijn in het hart, maar vol wederzijds begrip, nemen we onder uitwisseling van gezamenlijke verhalen afscheid van alle medewerkers met gebak en bloemen.

Dongense projecten
Na het eerste project voor het collectief leveren van zonnepaneelinstallaties zijn de activiteiten de uitgebreid met energieopwekking door Dongenstroom (zonnepanelen), windenergie Spinderwind, binnenkort Burgerzonnepark Tichelrijt en het verduurzamen van woningen.

Het nieuwe informatiepunt
Voor verduurzaming van woningen is in samenwerking met gemeente Dongen het Energieloket geopend in de Cammeleur dat drie halve dagen per week geopend is en waar iedereen welkom is voor vragen over energieverbruik en kostenverlaging door het isoleren van je woning. Per 1 oktober wordt zaal 4 in de Cammeleur het gezamenlijke informatiepunt voor het Energieloket Hart van Brabant en voor Energie Dongen.

 

Reacties