Kermis in Dongen gaat definitief niet door

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De kermis in Dongen gaat dit jaar definitief niet door. Gezien de maatregelen die nodig zijn om de kermis in tijden van corona op een veilige en gezonde manier te organiseren, is het voor de exploitanten financieel niet meer haalbaar. Daarom hebben zij besloten dit jaar niet naar Dongen te komen.

In de afgelopen dagen hebben gemeente Dongen en de organisatie Kermis Dongen in goed overleg alle denkbare scenario’s, opstellingen en mogelijkheden uitvoerig bekeken. Ook is met hulpdiensten overlegd. De veiligheid en gezondheid van inwoners, bezoekers en exploitanten stond daarbij voorop. De kermis zou oorspronkelijk van 10 tot en met 14 juli plaats hebben. Gemeente Dongen en Kermis Dongen besloten begin juli om het evenement onder voorbehoud te verplaatsen naar 14 tot en met 18 augustus. Dat besluit gaf meer voorbereidingstijd om verschillende scenario’s verder uit te werken; de benodigde landelijke protocollen en kaders waren toen nog niet beschikbaar.

Historie kermis
De Dongense Kermis is al sinds jaar en dag een vast gegeven op de evenementenkalender, inclusief optredens van bekende Nederlanders, een familieavond en een vuurwerk- of lasershow. Een groot deel van de exploitanten komt al tientallen jaren elke zomer naar het Wilhelminaplein. Sinds 1995 wordt jaarlijks de Piet Leander Trofee uitgereikt aan een exploitant. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de kermis.

Kermis 2021
Volgend jaar gaan gemeente Dongen en Kermis Dongen opnieuw om de tafel om, mits de maatregelen het toelaten, de Dongense Kermis voor 2021 te organiseren.

Reacties