Groep 8 Heilig Hart winnaar UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Foto:

Groot feest vrijdagmiddag op het schoolplein van de Heilig Hartschool. Daar kregen de kinderen uit groep 8 namelijk te horen dat hun ingezonden film voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival  door een deskundige jury unaniem tot de beste inzending was gekozen.

De leerlingen van groep 8 van de Heilig Hartschool  stuurden een idee voor een film naar UNICEF.  Dat idee, met de titel ‘Ik vind jongens leuker’ maakte indruk op de selectiecommissie, waarna een filmcoach aan de slag ging om er een werkbaar script  van te maken. De filmcoach kwam op een afgesproken datum de film opnemen, waarbij er voor iedereen uit de klas een rol was. Vervolgens ging de film in première op het populaire YouTube-kanaal van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Bekijk de inzending van groep 8 van Heilig Hart hier

De film van groep 8 van de Heilig Hartschool bleek een regelrechte hit met bijna 600.000 views op youtube.  De films met de meeste views en kijkminuten werden ook nog eens door een deskundige jury beoordeeld. De films die zij het beste vonden, wonnen een finaleticket. Normaal zou deze grote finale plaatsvinden in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam, maar vanwege alle coronaperikelen kon dat feest helaas dit jaar niet doorgaan. In plaats daarvan werd bedacht, dat het misschien wel leuk zou zijn om de finalisten te verrassen met een bezoek op school.

En verrast waren de kinderen van groep 8 van de Heilig Hartschool zeker, toen zij vanmiddag een delegatie op bezoek kregen met onder meer mensen van UNICEF en K3 zangeres Klaasje (tevens jurylid). De spanning werd er vakkundig even ingehouden maar toen eenmaal bekend werd dat de groep de titel had weten te bemachtigen voor ‘beste film’ ging de groep natuurlijk helemaal los. De trotse juffen en meester mochten dit persoonlijk aan den lijve ondervinden met een stuk van de overwinningstaart. Daarnaast ontvingen de kinderen een UNICEF goodie bag en een overwinningsposter als beloning voor hun fantastische prestatie.

 

Reacties