Dongense Tim & Amber houden Nederland op anderhalve meter

Foto:

De figuren Tim & Amber (1,55 x 0,7 m) helpen mee om op te letten op de 1.5 m afstand en te zorgen voor elkaar. Dat doen zij lachend. Want alleen op een positieve manier en met bewustzijn van ons gedrag kunnen we weer stappen voorwaarts maken. Het bijzondere aan Tim en Amber is, dat ze meer met Dongen te maken hebben dan je in eerste instantie zou vermoeden

Tim & Amber bestaan namelijk ook in het echt. Ze zijn verloofd en wonen in Dongen. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat hun trouwdatum verplaatst moest worden. Bovendien worden de twee ’figuren’ die op hen geïnspireerd zijn ook nog eens geproduceerd door Dispack uit Dongen.

Robbert Lubberhuizen is de initiatiefnemer achter de figuren Tim en Amber, die we op steeds meer plaatsen tegen komen en die ons op een vriendelijke manier herinneren aan het belang van de anderhalve meter afstandregel. “In de branche waar ik werkte sloeg de coronacrisis onverbiddelijk toe” vertelt Robbert. “De anderhalve meter regel kreeg Nederland in zijn greep. Toen ik een keer in een woonwijk reed zag ik zo’n ‘slow down- poppetje’. Dat gaf mij meteen inspiratie voor een coronavariant, waarbij mensen op een subtiele manier opmerkzaam gemaakt zouden worden op het houden van de anderhalve meter afstand.”

“Mijn doel met de figuren Amber en Tim is om bewustzijn van gedrag te creëren maar wel met een kwinkslag. Ik ga uit van het gezond verstand, mensen moeten niet het gevoel te hebben dat iets opgelegd wordt. Amber en Tim zorgen voor die kwinkslag en herinneren mensen aan de maatregelen zonder deze op te leggen.”

“Ik kwam in contact met een Dongens bedrijf dat displays voor winkels maakt en samen met hen ontwikkelde ik ‘Tim en Amber’, mede geïnspireerd op iemand die daar werkte en haar vriend. Tim en Amber bestonden dus echt, en dat gaf ons ook echt een gevoel erbij. Bij Tim hebben we oveigens wel de baard eraf gehaald want dat vonden wij een beter voorbeeld in het kader van de nu zo belangrijke hygienemaategelen. “Je zult Tim en Amber de komende tijd op veel plaatsen in het land tegenkomen om je te herinneren aan de afstand die je in acht moet nemen. Maar”, lacht Robbert,”misschien loop je hier in Dongen zelfs de echte Tim en Amber nog wel tegen het lijf.”

Reacties