Een bijzondere en gedenkwaardige lintjesregen (fotoreportage)

Het is natuurlijk al heel bijzonder als je een Koninklijke Onderscheiding mag ontvangen van de burgemeester. Maar dit jaar is het wel heel speciaal, omdat het vanwege alle coronaperikelen toch wel wat anders verlopen is dan normaal.

De acht mensen die vandaag de burgemeester op bezoek kregen voor een raamvisite waren er overigens niet minder verrast om. Zij werden, terwijl zijn keurig binnenshuis aan het raam stonden, telefonisch toegesproken door burgemeester Marina Starmans, die vanuit haar positie  buiten oogcontact met hen had. Bij enkele ontvangers was de afstand in de tuin voldoende en kon de lofzang buiten plaatsvinden.

Burgemeester Starmans eerde de verbouwereerde gelukkigen vanwege al hun verdiensten en deelde hen mede dat het Zijne Majesteit had behaagd hen te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De bloemen mochten zij daarna op de toegestane afstand in ontvangst nemen en natuurlijk was er nog een fotomoment.

Fotograaf Jan Stads van Pix4Profs was er de hele ochtend bij en maakte een prachtige fotoreportage van de bijzondere momenten. Bekijk deze reportage in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Reacties