Aanslag lokale belastingen 2020

Foto: Pixabay License

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

  • Wie gebruik maakt van MijnOverheid, vindt het aanslagbiljet terug in de Berichtenbox (uw digitale postbus).
  • Wie nog niet is aangemeld bij de Berichtenbox, ontvangt een papieren aanslag per post.

U ontvangt een bericht van Belastingsamenwerking West-Brabant voor de lokale belastingen. Zij verzorgen dit voor de gemeente Dongen.

Aanmelden bij MijnOverheid
U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant.’ U krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in uw Berichtenbox.

WOZ-waarde
Op het aanslagbiljet wordt de WOZ-waarde vermeld. De Waarderingskamer houdt toezicht op een juiste WOZ-waarde. Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde, dan heeft u het recht om bezwaar te maken.

Controleer gratis uw WOZ-waarde
Via www.wozwaardeloket.nl vergelijkt u eenvoudig de WOZ-waarde van soortgelijke woningen. Is er bij u sprake van achterstallig onderhoud of andere factoren waardoor uw woning mogelijk minder waard is? Bel (076) 529 83 00 voor een gratis adviesgesprek met een taxateur. Of plan een terugbelverzoek via www.bwbrabant.nl.

Gratis bezwaar maken bij de BWB
Bent u het na het gesprek met de taxateur nog steeds niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar maken. Dit regelt u gratis en snel via www.bwbrabant.nl.

Maak geen bezwaar via een ‘No cure no Pay bureau’
Verschillende bureaus maken graag gratis bezwaar voor u. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat uw gemeente hier hoge proceskostenvergoedingen voor betaalt. Deze kosten worden rechtstreeks betaald door uw gemeente. Gratis bezwaar maken doet u dus via de BWB in plaats van via een No Cure No Pay bureau.

Vragen?
Kijk voor meer informatie op www.bwbrabant.nl of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Reacties