Nynke Gerritsma nieuwe rector Cambreur College

Foto: Mevr. H. ten Thije

Mevrouw Nynke Gerritsma is met ingang van 1 februari de rector van Kwadrant Scholengroep, waar het Cambreur College onderdeel van uitmaakt. In een volle aula stelde de nieuwe rector zich aan het Cambreurteam voor.

Ter verwelkoming werd ze toegezongen door  Vincent van den Hoven, ondersteund door een zaal vol collega’s. Ze bedankte hem hiervoor met een handdruk die hij beantwoordde met een handkus. Zo heette hij het “Groningse meisje” welkom in het Brabantse.

Nynke Gerritsma heeft veel ervaring in diverse organisaties, maar heeft uiteindelijk gekozen voor het voortgezet onderwijs. de tijd waarin van kind tot jongvolwassene zo vreselijk veel gebeurt. Ze was docent, afdelingsleider en rector. In haar ogen is het doel van een school “om een veilig, tweede thuis te bieden, waar een kind kan leren, waar we het kind nieuwsgierig moeten maken en houden.”

Als haar taak beschouwt ze het om goed te kijken en te luisteren, om goed onderwijs te faciliteren, waarbij de leerling centraal staat en om invloed te geven aan alle specialisten op de werkvloer. “We gaan samen op reis en ik verheug me daarop”, besloot Nynke Gerritsma haar eerste toespraak. Een warm applaus was het antwoord van het Cambreurteam.

 

Reacties