Oppersauwelaar Trea van Kuijk schrijft geschiedenis

Foto: Marie-Louise Jolie

Trea van Kuijk heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven door, met haar typetje Nelleke ’t Vrijgezelleke, als eerste vrouw in 56 jaar de titel oppersauwelaar van het PeeĆ«nrijk voor zich op te eisen. Zij deed dat op verpletterende wijze want naast de titel ging zij ook alle drie de avonden met de publieksprijs aan de haal.

Nooit eerder in de rijke 56-jarige geschiedenis van het sauwelen in Dongen ging een vrouw er met de titel vandoor. Bij de eerste sauwelavond afgelopen donderdag werd al duidelijk dat daar dit jaar wel eens verandering in zou kunnen komen. Trea trok de sterke lijn van dat optreden door naar de vrijdag en de zaterdag en pakte het publiek volledig in met haar ervaringen op datinggebied.

De tweede plaats was voor Tom Mijnders, derde werd Bart van Kerkhof. Bart sauwelde dit jaar voor de elfde keer en ontving uit handen van Prins Andreo LX een mooie fotocompilatie van zijn eerdere deelnames. De gedeelde vierde plaats was voor Piet Wijnen, Ilona Panis, Jelger Elzinga, Peter Verharen en Huub Holzken. Alle sauwelaars kwamen dit jaar bijzonder goed uit de verf en het publiek genoot de drie avonden dan ook volop van de grappen die in de zaal gestrooid werden.

Meer foto’s en een verlag van de editie voor de jeugd die vanmiddag (zondag) plaatsvindt, zijn maandag op deze website te vinden

Reacties