Bord voor Dongen als doorkomstgemeente Vuelta

Foto: Pix4Profs/René Schotanus

Dit jaar komt een van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar Brabant. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten, waaronder Dongen.

Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde vandaag in Dongen, Baarle-Nassau, en Etten-Leur speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd, en maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaats van de tweede etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda. Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert. Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Dongen
In Dongen namen wethouder René Jansen en zijn collega Arnoud Kastelijns van Oosterhout de borden in ontvangst. Jansen: “Geweldig dat in een wielerregio als West-Brabant veel gemeenten de Vuelta mogen verwelkomen. In Dongen woont ook nog een ambassadeur van de Vuelta, Mathieu Hermans. Dit bord is een prachtige binnenkomer.” Kastelijns vult aan: “We zijn trots dat Oosterhout ook een doorkomstgemeente is, en dat we dat nu al zichtbaar kunnen maken.”

Vandaag kregen ook de wethouders van Etten-Leur, Woensdrecht, Roosendaal, Baarle-Nassau, Gilze-Rijen, Altena en Alphen-Chaam de borden uit handen van gedeputeerde Van Gruijthuijsen.

De Vuelta d’España is één van de drie grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’España). Vijf publieke partners hebben gezamenlijk de start van de Vuelta 2020 naar Nederland gehaald: de provincies Noord-Brabant en Utrecht, en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Ideeën
De maatschappelijke impact van het evenement is een belangrijk element voor de organiserende partijen. Daarom is aan iedereen gevraagd om ideeën in te leveren voor evenementen rondom de Vuelta. De komende maanden staan de activiteiten die doorgaan op de website van La Vuelta Holanda (www.lavueltaholanda.com). Brabanders kunnen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website. Kijk hier voor meer informatie.

Reacties