’t Mays Kabaol weer winnaar Straotparaode

Foto:

Zondagmiddag om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor alweer de 41e editie van de Dongense Straotparade. De weersomstandigheden waren zeker niet slecht. Waar de editie van 2019 nog vrij nat verliep was het deze keer droog terwijl de temperatuur ook niet echt winters was.

Deze gezellige dweildag voerde 26 blaaskapellen langs diverse kroegen  in het centrum van Dongen. Daarnaast vergezelden 21 verenigingen de blaaskapellen, waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet ontbrak.

Het was uiteindelijk kapel ’t Mays Kabaol uit Made die zich voor de derde maal in vier jaar tijd  “Brabants Midwinterkampioen 2020” mag noemen. De Blaoskaffers, ook uit Made, eindigden als tweede. De derde plaats was voor RODL uit Rijen. Het fust bier voor de winnaar in de Leutklasse was Blaoskapel Spuug-Zat. Zij waren het meest gelukkig in de loterij.

Prinselijke CV De Schuimsnuivers won bij de verenigingen in de wedstrijdklasse met ‘HV gooit wir naor de prijze’ en mocht de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen.  Het Postkantoor werd tweede met ‘Ok op zondag werken wij deur’ en De Veterinnen derde met ‘wij staon wir op nr. 1’.

CV Tis Wir Nix ging er in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr vandoor.  De prijs voor de beste verklede straotparaodebegeleiders was voor Leo de Jong en Jan Schoenmakers die genderneutraol dun boer opgingen. Jannus Verharen en Ruud Jansen werden als  muziektherapeuten. uitgeroepen tot jurykoppel van het jaar. Zij verdienden daarmee de Aai-pet 2020

 

Reacties