Bea van Beers niet terug als wethouder Dongen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Bea van Beers (PvdA) keert na haar bevallingsverlof (1 maart 2020) niet terug als wethouder van de gemeente Dongen. In het nieuwe jaar gaat ze aan de slag als manager bij ContourdeTwern in de regio Tilburg.

,,Na zes mooie, boeiende en intensieve jaren als wethouder, kies ik nu voor een andere baan, een nieuwe uitdaging”, aldus Bea van Beers (35), die binnenkort voor de derde keer moeder hoopt te worden.”

Dankbaar
Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014, nam Bea van Beers voor de eerste keer plaats in het college. Daar kwam in maart 2018 een tweede periode bij. Onderwijs, jongerenbeleid, wonen, ruimte, grondbeleid en centrumontwikkeling waren de speerpunten in haar portefeuille. ,,Ik ben de PvdA en de inwoners van Dongen dankbaar dat ik op zo jonge leeftijd de kans kreeg om wethouder te worden in onze prachtige lokale samenleving. Ik heb het vak van bestuurder als heel prettig ervaren. Dank ook aan iedereen met wie ik in deze periode samen heb mogen bouwen aan Dongen. Ik kijk terug op een onvergetelijke tijd, waarin samen met burgemeester, wethouders, ambtenaren, ondernemers, verenigingen, partners en natuurlijk de inzet van onze inwoners, héél véél mooie herinneringen zijn gemaakt. Die koester ik.”

Opvolger
De PvdA draagt fractievoorzitter Eline van Boxtel voor als nieuwe wethouder van de gemeente Dongen voor de periode tot aan de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Op dit moment neemt Maarten Pieters tijdelijk de honneurs waar, wegens het verlof van Bea van Beers. Het is aan de gemeenteraad om in te stemmen met de kandidatuur van Eline van Boxtel. In dat geval volgt ook nog de benoeming van een nieuwe fractievoorzitter en een nieuw raadslid namens de PvdA. Eline van Boxtel (33) is bijna 10 jaar raadslid in Dongen en 6 jaar fractievoorzitter. Ze werkt bij woningcorporatie Laurentius in Breda in de functie van strategisch communicatieadviseur. Reactie voorzitter PvdA Dongen Voorzitter PvdA Dongen Eric Hendriks: “Bea is afgelopen jaren van grote waarde geweest voor de PvdA Dongen en voor onze gemeente. Haar vertrek verraste ons, maar de nieuwe uitdaging is haar van harte gegund. Wij zijn altijd trots geweest op het feit dat de PvdA een jonge wethouder met de juiste competenties kon leveren. En het is helemaal mooi dat we dat met de kandidaatstelling van Eline opnieuw kunnen doen.

Reacties