Spectaculaire attracties op Dongense kermis

Foto:

Over ruim twee weken staat de kermis weer op het Wilhelminaplein in Dongen.

Op vrijdag 12 juli is de officiële opening  met een ballonnenwedstrijd. Er staan dit jaar een aantal vertrouwde attracties op het kermisterrein maar ook enkele nieuwe. Op dinsdag 16 juli is er een knallende afsluiting. Vanwege de droogte kon vorig jaar het vuurwerk niet doorgaan, maar als alles meezit wordt dat dit jaar goed gemaakt met een grootse vuurwerkshow.

Nieuwe attracties
Dit jaar zijn er meerdere primeurs voor de Dongense kermis waaronder de Reactor (zie foto boven) en Snow. De attractie Fire Ball (zie foto onder) draait dit jaar voor het eerste mee op kermissen in Nederland. De Fire Ball is dit jaar gebouwd bij KMG in  Neede en is een attractie voor de echte ‘Thrillseekers’ Als je liever je voeten op de grond houdt, is de VR Experience misschien meer iets voor jou.

Programma Dongense kermis

Vrijdag 12 juli: officiële opening:
de officiële opening zal om 19.00 uur plaatsvinden. Tussen 18.15 en 18.45 uur kan bij de nieuwe Cammeleur een ballon met kaart worden afgehaald. De deelnemers, het gemeentebestuur en belangstellende exploitanten zullen onder muzikale begeleiding omstreeks 18.50 uur via het park naar het kermisterrein lopen. Om 19.00 uur zal de openingshandeling worden verricht door burgemeester Starmans.  Zowel de gebruikte ballonnen als de kaarten en touwtjes zijn biologisch afbreekbaar in verband met het milieu. De vijf prijswinnaars van 2019 mogen in 2020 op een dag naar keuze gratis kermis vieren. De winnaars van 2018 zullen dit jaar dus een dag komen kermisvieren.

De vrijdagavond van de Dongense kermis is traditioneel de familie-avond ofwel kortingsavond waarop aantrekkelijke kortingen worden gegeven door elke exploitant die op de kermis staat. Binnenkort een volledig overzicht van alle kortingen op dongen.nieuws.nl

Zaterdag 13 juli 
19.00 uur: CLOWN DESALLES komt de kermis weer vermaken.

Zondag 14 juli 
17.00 uur : Uitreiking Piet Leander Trofee, winnaar wordt bekend gemaakt.
optreden Zomerse Carribean Brass Band met danseressen.

Maandag 15 juli
20.00 voorprogramma op het podium door opkomend artiest.
21.00 uur: optreden Wesly Bronkhorst.

Dinsdag 16 juli
23.00 uur: ter afsluiting van de kermis, grootse vuurwerkshow in verband met het niet doorgaan van de vuurwerkshow afgelopen jaar. Locatie: in het park naast het kermisterrein.
00.00 Einde kermis 2019.

Reacties