Debatteam Cambreur College Nederlands kampioen

Stijn, Madelief, Martijn, Dora en Joris
Stijn, Madelief, Martijn, Dora en Joris
Foto: ownhlagerhuis

Tijdens een spannende finaledag van het Lagerhuis Debat in Hilversum is het debatteam van het Cambreur College woensdag Nederlands kampioen geworden. Een unieke prestatie! Het debatteam in de finale bestond uit Stijn, Madelief, Dora, Joris en Martijn. en werd begeleid door docente Michelle Gagliardi.

Het winnende team is op zondag 2 juni te zien in het TV debat wat gevoerd wordt tegen een groep onder de naam ‘All Stars’, die bestaat uit debaters die geselecteerd zijn uit alle deelnemende teams. De uitzending is op NPO2 om 19.20 uur. Een deel van het Dongense debatteam vloog meteen na afloop van de finale naar Atene, om daar deel te gaan nemen aan de Model United Nations in Athene.

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 200 scholen mee. Er worden in januari, februari en maart vijftien voorrondes gespeeld verspreid door Nederland. Zo wordt toegewerkt naar de tv finale op NPO 2 in het voorjaar. Als het debatteam van het Cambreur College ook de TV finale weet te winnen dan wint men een unieke prijs: in dat geval brengen zij namelijk met jongerenorganisatie HOPE XXL een bezoek aan de Verenigde Naties in New York.

Ook namens dongen.nieuws.nl van harte gefeliciteerd met deze unieke prestatie.

Foto’s: Op Weg Naar Het Lagerhuis

Reacties

Cookieinstellingen