Kom in de kas vol wereldse wonderen

apr 04 2019, 12:51 Nieuws
kas
De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.
In regio Dongen - Oosteind nemen acht bedrijven deel. Van 11.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.De opening vindt plaats om 9.30 uur bij Natuurlijktomaat, Kleindongenseweg 81 in Dongen door burgemeester Marina Starmans van gemeente Dongen en burgemeester Mark Buijs van de gemeente Oosterhout.Zij zullen samen de Kom in de Kas vlag met een wereldbol in de vlaggemast hijsen.
Gastvrije tuinders
Het thema van Kom in de Kas 2019 is werelds. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten deze dag zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen, groenten, fruit en verras-sende potplanten kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Het is een zeer gevarieerd gebied met een aanbod van reguliere tot biologische planten, bloemen, aardbeien, bramen, komkommers, paprika’s en apsperges (kas- en buitenteelt). Gezellig dicht bij elkaar in een gebied wat nog niet vaak heeft mee gedaan aan Kom in de Kas.
Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij ieder bedrijf zien en leren hoe diverse groenten, fruit en planten groeien en bloeien. Bij meerdere bedrijven zijn spring-kussens aanwezig, en kunnen ze zich laten schminken. Op enkele locaties is koffie verkrijg-baar, terwijl op andere locaties wereldse hapjes te krijgen zijn. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekke-lijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.
Over Kom in de Kas
komindekaslogo
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Dongen – Oosteind nemen acht bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 7 april. Parkeren kan bij Manege Bui-tenhorst, Griendsteeg 3 in Oosteind, hiervandaan rijden pendelbussen om de deelnemende bedrijven in Oosteind te bezoeken. Vanaf parkeerplaats Kleindongen, Kleindongenseweg 76/78 in Dongen rijden treintjes naar de deelnemende bedrijven in Dongen. Maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl