Dongen bruist op 31 mei

Foto:

Op zondag 31 mei bruist Dongen van de activiteiten. Op de agenda staan Verrassend Dongen, De Dag van het Park én de Week van de Amateurkunst. Je wordt getrakteerd op een prikkelend, creatief en culinair programma. Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen!

Zo’n 50 ondernemers doen mee aan de tiende editie van Verrassend Dongen. Dit jaar staat de Hoge Ham centraal. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er presentaties, workshops, proeverijen en wedstrijden in de Hoge Ham tussen de Koepelkerk en de hoek Hoge Ham – Biezen. Je kunt bijvoorbeeld naar een theetuin met kidshoek (Biezenparkje), een tijdelijke kookstudio ter hoogte van de oude Schoenenreus, een hondendiner, een trouwplein, een foto- en bodypaint-atelier of een pop-up restaurant in het oude reisbureau Beex.

Buitenlocaties
Natuurlijk doen er ook weer ondernemers op locatie mee. Restaurant SED, Boerderijwinkel Natuurlijk Tomaat, Stal Roosenheuvel, Minicamping de Groenstraat, de IJzertijdboerderij, museum de Looierij, Golfcentrum Dongen en Recreatieboerderij Pukkemuk houden open huis. Wie vanaf de Hoge Ham met de huifkar naar Pukkemuk gaat, mag gratis naar binnen. De meeste ‘buitenlocaties’ zijn tot 16.00 uur open.

Gratis plattegrond
In de Hoge Ham staat ook het Uit in Dongen Podium. Hier zijn allerlei presentaties en om 11.00 uur opent wethouder Bea van Beers de dag officieel. Ook haal je er de gratis plattegrond, zodat je in één oogopslag ziet wat er allemaal te doen is. Van 17.00-19.00 uur wordt een after party gevierd bij het podium. KLIK HIER voor het volledige programmaoverzicht

Dag van het Park
In Park Vredeoord houdt Stichting Parkplezier op 31 mei voor de vijfde keer de Dag van het Park. Van 12.00 tot 18.00 uur is het feest omlijst met picknickmanden, muziek, dans en leuke activiteiten voor jong en oud. De middag wordt met trompetgeschal geopend door de Blazers Compagnie Dongen. Daarna brengt Zanggroep Catalpa populaire muziek, musicalstukken en religieuze liederen ten gehore. Tussendoor verzorgt L-Joy Dancefactory optredens. Samen muziek maken staat centraal bij een optreden van het Jeugdorkest van Musis Sacrum en onder andere Scouting de Stormvogels. Rond 15.30 uur is het tijd voor het hoogtepunt van de middag: een optreden van de MidWestBand, de 20 man sterke politiebigband met zangeres van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Verder zijn er optredens van studenten van het Kunstpodium en ook de jeugd van De Poort gaat het podium op. En natuurlijk kun je de hele middag genieten van lekker en eten en drinken en interessante presentaties van onder andere het Dongense Thomashuis, de Dongense Schaakclub, stichting Hobby-Expo Dongen, het Waterschap Brabantse Delta, Atledo, Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen en Ken en Geniet. Meer informatie over het programma: www.parkplezier.nl (KLIK HIER voor het volledige programma van de Dag van het Park)

Week van de Amateurkunst
De Cammeleur en het Cultureel Platform Dongen zorgen op 31 mei voor de verbinding tussen Verrassend Dongen en de Dag van het Park. Zij hebben een programma opgesteld rond de Week van de Amateurkunst (WAK). Dongense artiesten en kunstenaars tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers van amateurkunst. Het programma bestaat uit twee onderdelen

  1. Culturele Tippelzone van 11.00 tot 17.00 uur
    Voor de deur van De Cammeleur tussen de Hoge Ham en Park Vredeoord staan tentjes waar je één op één kunt snuffelen aan bijvoorbeeld een muzikant, een verhalenverteller of een dichter. Laat je verrassen door deze kleine ontmoetingen
  2. De Kleine Artiest van 13.30 tot 17.00 uur
    In de Foyer van De Cammeleur wordt elk halfuur een demo gehouden. Kinderen kunnen hier aan meedoen en worden ware artiesten in zang, dans en drama!

Reacties