Dongen Promotion Jaarmarkt weer helemaal bezet!

04 apr 2015, 16:47 Nieuws
jaarmarkt1
De Dongense jaarmarkt, die ieder jaar op de derde zondag in april wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Dongen Promotion, is ook dit jaar bij voorbaat al een groot succes. Alle 200 beschikbare kramen zijn al geruime tijd gereserveerd zodat de bezoekers op zondag 19 april weer kunnen genieten van een groot aanbod aan artikelen. Ook de entertainment op de vele terrassen zal niet ontbreken.
,,Ja, we zitten helemaal vol. Sterker nog. Er ligt op ons bureau nog een heel stapeltje aanvragen. Dus komen er afmeldingen dan zijn die lege plaatsen zo weer ingevuld,” lacht voorzitter Victor Stierman. Samen met Long Nguyen (de loempia man op het Looiershof) heeft hij het stokje overgenomen van René van den Elshout die jaren onder andere de inschrijvingen voor zijn rekening nam. ,,Na de renovatie van de Hoge Ham dachten wij dat er geen kramen meer tegenover elkaar konden staan. Maar dat valt allemaal mee,” vertelt Stierman.
De komende weken worden in het centrum ruim 200 kramen uitgetekend. Daarnaast nog eens enkele honderden meters voor de wagens die de marktkooplui zelf meenemen waarin hun koopwaar staat. Om geen eenheidsworst te krijgen is duidelijk gekozen voor variatie. ,,Maar het komt ieder jaar weer terug. Kleding, eten en drinken zijn de hoofdbestanddelen.”
Uit veiligheidsoverwegingen moeten de kruisingen in het parkoers vrij gelaten worden, om bij calamiteiten hulpverleners door te kunnen laten. Het parkoers loopt als vanouds vanaf de Koepelkerk de Hoge Ham in, richting kruising St. Josephstraat Jan Mertenslaan, richting Tramstraat tot aan café d’Ouwe Sok.
Wegsleepregeling in centrum!
Zondagmorgen, op de marktdag, gaan vanaf half vijf vele vrijwilligers aan de slag met het opstellen van de markt. Vanaf middernacht geldt in het centrum een parkeerverbod met wegsleepregeling. ,,De rijen kramen worden onderbroken door de verschillende terrassen allemaal met hun eigen muzikale acts,” besluit Stierman die doelt op De Cammeleur, het parkeerterrein van de Aldi, het Looiersplein en rond café d’Ouwe Sok. In het verlengde van de Hoge Ham, richting gemeentehuis, vindt dit jaar het vijfde motortreffen en live optredens plaats bij café - gasterij Den Hamse Bok. De organisatie is in handen van De Bokse Bikersz. Ook dit jaar zetten zij zich in voor een tweetal goede doelen: Vrienden van de Hospice Dongen en een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Namibië. De markt begint 19 april om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree gratis en vrij parkeren rond het centrum.