Jeroen Verbunt Pee van ut Jaor

08 feb 2015, 12:28 Nieuws
dsc 0141
Het Auw Loof heeft er weer een nieuw lid bij, en niet zo maar één! Jeroen Verbunt, misschien nog wel beter bekend als Buntje, werd zaterdag 7 februari tijdens 't Grote Veurspel door Prins Andreo LVII benoemd tot Pee van ut Jaor. Tijdens de inleidende speech van Prins Andreo LVII stond hij nog gewoon op zijn vertrouwde plek achter de camera, om zich een paar tellen later, zichtbaar verrast, door de haag van Peejen en Peejerinnen te worstelen om naar het podium te komen.
Jeroen, die tal van activiteiten op multimedia gebied verzorgt voor stichting 'de Peeënstekers', maar daarnaast ook voor andere evenementen in Dongen zoals Zomerspelen en het Sinterklaasjournaal, is een echte Pee met het hart op de juiste plek. Hij is actief in tal van commissies. Ook is hij lid van de carnavalsvereniging P.P.E.M. Na zijn benoeming kreeg hij een oorkonde overhandigd van Jan van Dongen, de vorige Pee van ut Jaor. Uit handen van Ad vanWeesenbeek ontving hij het welbekende groene shirt van de vereniging van Peejen en oud Peejen van het Jaor, 't Auw Loof.
Dit alles gebeurde tijdens 't Grote Veurspel in dun Expo. Het feest had dit jaar als thema: "Der Höhe schinken festen" en bracht de zaal in Duitse sferen. Het in grote getalen toegestroomde publiek had zijn en haar kledij op het thema aangepast. Dit, samen met de muzikale klanken die bij zo'n thema horen maakten het tot een echte Duitse avond, waar nog lang over nagepraat zal worden in het Peeënrijk.
De optredens van kapellen van alleen maar Peejenlandse bodem was een lust voor het oor! Peejen en Peejerinnen mogen er trots op zijn zulke muziekgezelschappen binnen de rijksgrenzen te hebben. De muzikaliteit en inzet was van ongekend niveau. Het waren de Vrijetijdrekkers die de hoofd-act, twee blokken van bijna een uur verzorgden en iedereen meenamen op een muzikale reis, waarbij regelmatig verwijzingen naar het thema Duistland langskwamen.
Zij traden op na optredens van 4 andere Peejenlandse kapellen namelijk Fluitje van un band, Hoe ist!?!, de Uitslaopers en de jubileum kapel van Musis Sacrum. Het was een echte carnavalsavond en een perfecte opwarmer voor het feest dat komende week op de agenda staat, namelijk het echte Carnaval!
Voor een sfeerimpressie van de avond bekijk de fotoserie boven .
Hieronder is de tekst te lezen die is uitgesproken door Prins Andreo LVII bij zijn benoeming.
Beste Peeën en Peeërinnen,
Wij Prins Andreo dun 57e, voor het 1e jaar regerend over ons schôn en onvolprezen Peeënrijk, bij de gratie van heel mijn hofhouding, vragen jullie aandacht voor de bekendmaking van de Pee van Ut Jaor 2015.
Vorig jaar werd Jan van Dongen door Prins Andreo dun 53e uitgeroepen tot Pee van Ut Jaor. Vanavond is het aan mij de eer om op persoonlijke titel de Pee van Ut Jaor 2015 te benoemen. De keuze is reuze in het Peeënrijk. Er zijn vele Peeje en Peejerinnen die een buitengewone bijdrage leveren aan het succes van Carnaval. Maar ik ben eruit. 't Auw Loof krijgt er ook dit jaar weer een lid bij.
Ik wil Jan van Dongen graag uitnodigen om op het podium te komen voor de uitreiking van de oorkonde en Ad van Weesenbeek voor de uitreiking van de versierselen die horen bij de titel 'Pee van Ut Jaor'.
De 'Pee van Ut Jaor' is een man. Een man die misschien wel vaker met zijn bijnaam wordt vernoemd of aangesproken, dan met zijn voornaam. Het is een man die meestal achter de schermen aan het werk is, achter de schermen van Carnavalsevenementen, maar ook bij andere evenementen en activiteiten in Dongen. Ik heb hem door de jaren heen beter leren kennen vanuit een de carnavalscommissie waar we samen deel van uitmaakten. Maar ook andere carnavalscommissies,
waar hij zelf geen zitting in heeft, doen veelvuldig een beroep op hem.
De Pee van Ut Jaor maakt overuren voor Stichting 'de Peeënstekers'. Hij is betrokken bij vele evenementen; de 11/11-viering, het Songfestival, het Sauwelweekend en het Grote Veurspel. Daar maakt video-opnamen. Maar hij zorgt ook voor de montage. Of het nu gaat om de aankondiging van een evenement, het maken van een film voor een stunt, het maken van de DVD van het sauwelweekend voor de sauwelaars. Hij zorgt ervoor. Hij plaatst ook altijd die mooie compilaties van onze evenementen op
Youtube, zodat wij met z'n allen nog eens lekker kunnen nagenieten.
Hij is als techneut een belangrijke spil bij het technisch beheer en de technische ontwikkelingen van onze website, www.peeenstekers.nl.Daarnaast verzorgt hij al jaren de SMS-actie van de Grote Optocht. Hij is lid van de Peejelandse Pooiers En Madammes. Peeje en Peejerinnen, met trots presenteer ik jullie de Pee van Ut Jaor 2015: Jeroen Verbunt.