Arnold Willemsen kampioen vierde klasse bij PK Bandstoten in De Valk

v.l.n.r. Jos, Bert, Manfred, kampioen Arnold, Adri en Just.
v.l.n.r. Jos, Bert, Manfred, kampioen Arnold, Adri en Just.
Foto:

Dit jaar vindt voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 73 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse. Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Onder deskundige arbitrage van Piet Emmen en Arthur Emmen speelden Adri Kouwenberg en Bert Evers, beiden van b.v. de keu, de 1e partij tegen elkaar, in 22 beurten won Adri deze wedstrijd. Just Zonneveld en Arnold Willemsen, van b.v. de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 20 beurten was Arnold aan de meet. Manfred Schmidt, van b.v. de viersprong, en Adri gingen samen de strijd aan, Manfred won in 19 beurten. Jos Michielsen b.v. a.l.m., kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Bert, in 16 beurten won Jos deze strijd. Just pakte zijn 1e winst door Manfred in 23 beurten te kloppen. Adri pakte zijn 2e winst door Jos in 18 beurten te verslaan. De laatste wedstrijd van de eerste speeldag ging tussen Arnold en Bert, in 30 beurten wist Bert deze wedstrijd te winnen. Na dag 1 aan de leiding Adri met 4 punten in 3 wedstrijden. Nog volop kanshebbers voor de laatste speeldag.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Ger Kerst en Mari Loonen. In de 1e wedstrijd won Jos in 18 beurten van Manfred. Arnold klopte Adri in 21 beurten, en Just en Bert speelde remise tegen elkaar in 22 beurten. Door winst op Manfred bracht Arnold zijn puntentotaal op 6, door winst in 34 beurten. Hierna won Jos van Just 17 beurten en kwam hiermee ook op 6 punten. Nog 2 kanshebbers over de titel, Arnold en Jos die de laatste partij tegen elkaar zouden spelen. Manfred won zijn laatste wedstrijd van Bert in 25 beurten. Just bracht door winst op Adri in 18 beurten zijn puntentotaal op 5, goed voor de 3e plaats. De laatste wedstrijd tussen Jos en Arnold zou tenslotte de kampioen moeten aanwijzen, beiden hadden 6 punten verzameld. In een zeer nerveuze strijd van beide spelers gelukte het Arnold om deze wedstrijd winnend af te sluiten en won in 34 beurten, Jos kwam 1 carambole tekort, en werd daarmee kampioen in deze klasse, proficiat. Door dit kampioenschap is Arnold ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen, Geert Trommelen de kampioen van de 5e klasse heeft zich hiervoor al geplaatst. Jos Michielsen pakte de prijzen voor de hoogste serie met 10 en de beste partij in 16 beurten.

Hierna reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

 

 

In het weekend van 8 en 9 december wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 3e klasse.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen