Ook dit jaar weer carnavallen met de Peeënmunt

Foto:

Ook dit jaar is er door de Horeca Dongen leden weer een gezamenlijke Peeënmunt gemaakt. De prijs van de Peeënmunt in 2023 is € 2,75

Hiervoor kunt u onder andere koffie, thee, fris en natuurlijk Pils halen. Daarnaast kun je er bij diverse kroegen & de Tramhalte zelfs een lekkere hap voor halen. Voor speciaalbier, wijn en diverse buitenlands gedestilleerd betaal je 1,5 munt. De munten zijn bij elke deelnemende horeca gelegenheid te koop en in te leveren. Ook na de Carnaval zijn de overgebleven  Peeënmunten  nog tot en met het halfvastenbal te gebruiken. Ze zijn dit jaar t/m 19 maart 2023 geldig. De Peeënmunten kunnen echter na aankoop alleen worden ingewisseld voor consumpties en kunnen niet worden terug gewisseld in geld.

Halve Peeënmunt
Naast de gewone Peeënmunt is er dit jaar ook weer een halve munt, voor de duidelijkheid deze is net zo rond als de originele maar slechts de helft: 1,375 euro waard. Een originele (hele) Peeënmunt die door de helft is gebroken wordt dan ook niet geaccepteerd als halve munt. De halve munt is duidelijk te herkennen aan de afwijkende kleur en wordt alleen gebruikt als wisselgeld en is daarom niet te koop. Deze is in het leven geroepen om de Carnavalsvierders een nog eerlijkere prijs te kunnen bieden voor hetgeen zij willen bestellen. Hiermee verschuift de prijs van een wijntje bijvoorbeeld van 1 naar 1,5 munt, maar wordt buitenlands gedestilleerd juist 1,5 in plaats van 2 munten. Dit is een vaste prijsafspraak binnen de deelnemende horeca gelegenheden, dus in heel ’t Peeënrijk wordt dezelfde prijs gehanteerd. Hieronder een overzicht van de prijslijst:

prijslijst carnaval 2023

Wanneer kan ik de Peeënmunt gebruiken?
De Peeënmunt 2023 is geldig t/m 19 Maart 2023 en kan alleen gebruikt worden bij de deelnemende leden van Horeca Dongen. Let op: de Peeënmunten zijn niet terug inwisselbaar voor geld, maar mocht je na de Carnaval nog munten over hebben heb je nog bijna vier weken om ze te kunnen gebruiken als geldig betaalmiddel.

NIX 18
Ook dit jaar wordt weer gewerkt met NIX 18 polsbandjes. Deze zijn, op vertoon van je legitimatiebewijs, te verkrijgen bij Café Zalencentrum De Viersprong op woensdag 15 februari tussen 19.00 en 21.00 uur. Haal ook dit jaar op tijd je bandje zodat je niet in de rij hoeft te staan

Waar kan ik de Peeënmunten halen en gebruiken?
Heb je Peeënmunten op zak dan kun je overal naartoe, want door heel ’t Peeënrijk kunde hiermeej betaolen! De Peeënmunten zijn te koop bij de tien deelnemende leden van Horeca Dongen en ook alleen daar te gebruiken als geldig betaalmiddel. Vaak zijn deze bij een speciale muntenbar of aan de bar zelf te koop met contanten of per PIN-transactie. De twaalf deelnemende Horeca gelegenheden zijn:

  • de Stapperij
  • Foodservice de Tramhalte
  • de Cammeleur
  • Café-Zaal de Gouden Leeuw
  • Café Gasterij Den Hamse Bok
  • Eetcafé Janssen & Janssen
  • Café-zaal ’t Karrewiel
  • Bruin Kafee d’Ouwe Sok
  • Café-zalencentrum de Viersprong
  • Café de Salamander

Reacties

Cookieinstellingen