Wat zijn de beste laptops van 2020?

Foto: CC0 - Twenty Four Webvertising

Op het moment werken we natuurlijk vooral thuis. Je kunt dan een computer gebruiken, maar helaas kun je een pc niet meenemen in een rugzak naar andere locaties zoals bijvoorbeeld je kantoor of school. Om dit te kunnen doen zul je juist een laptop aan moeten schaffen. Zo’n notebook kun je uiteraard wel meenemen onderweg in een speciale laptoptas. Dit kan een rugtas heren zijn waarin een vak zit waarin je laptop past. Natuurlijk heb je dan alsnog wel een notebook nodig. Hierbij kun je onder andere kiezen voor de onderstaande laptops.

Asus ZenBook 14

Zo kun je een Asus ZenBook 14 aanschaffen, wat nogal een apart verschijnsel is. Deze laptop heeft een 14 inch beeldscherm en is zeer compact. In principe is dit niet heel apart. Wat deze notebook zo uniek maakt is juist dat er ook een beeldscherm verstopt is in het touchpad. Je kunt dit gebruiken als de tweede scherm in Windows, maar het kan ook gebruikt worden als numpad. Bovendien kan dit ingezet worden als een speciaal menu voor ondersteunende applicaties, waaronder Microsoft Office. Het toetsenbord van de Asus ZenBook 14 is bovendien uitstekend, terwijl er ook voldoende connectiviteit is.

Dell XPS 15

De Dell XPS 15 heeft in 2020 een paar belangrijke updates gekregen. Hierdoor is deze laptop met een stijlvolle uitstraling nog een stuk veelzijdiger geworden. Dit model van Dell beschikt over een zeer grote 97 Wh accu, al hangt dit wel van het gekozen exemplaar af. Door deze accu zal de laptop zonder moeite een dag meegaan, je hoeft dan dus niet beslist een oplader mee te nemen. In de Dell XPS 15 zit een snelle Intel processor, wat gecombineerd is met een Nvidia GTX 1650. Hierdoor kun je in principe ook gamen op deze notebook.

Xiaomi Mi Air

Langzaam maar zeker is Xiaomi bezig aan een verovering van de Europese markt, wat ook zeker het geval is bij de laptops. De Xiaomi Mi Air is een betaalbaar model dat eigenlijk best veel lijkt op een Macbook Pro. Het is natuurlijk wel vele malen goedkoper dan de laptop van Apple. De Mi Air is een lichtgewicht apparaat dat voor zijn prijs niet alleen een goede bouwkwaliteit heeft, maar ook zeker fijne en nette specificaties. Toch heeft de laptop van Xiaomi ook wat nadelen. Zo loopt het qua scherm en accuduur toch wel achter op de duurdere concurrenten.

Apple MacBook Pro

Voor het laatste model van de MacBook Pro heeft Apple geen grote updates doorgevoerd. Alsnog blijft de MacBook Pro met een 13 inch beeldscherm een geweldige keus als je op zoek bent naar een laptop. Dit is al helemaal het geval als je een liefhebber van het OSX besturingssysteem bent. Qua connectiviteit valt dit model van Apple wel tegen, het heeft namelijk maar twee Thunderbolt 3 poorten. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk oplossen met behulp van een zogeheten dongle. Voor dagelijks gebruik is de Apple MacBook Pro perfect. Dit komt onder andere door True Tone, maar ook het scherm.

Lenovo IdeaPad S540

De Lenovo IdeaPad S540 is één van de goedkoopste laptops als je graag een model wilt met een Nvidia GTX 1650. Toch doet deze notebook het ook goed op een paar andere vlakken. Zo valt dit exemplaar van het merk Lenovo ook redelijk eenvoudig te dragen met een gewicht van nog niet eens 2 kilogram. Bovendien ziet de IdeaPad S540 er best goed uit. De laptop heeft tevens een prima accuduur en snelheid, wat komt doordat er SSD geplaatst is door Lenovo. Dit is zeker een aanrader, want langzame laptops zijn natuurlijk hartstikke vervelend en irritant.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Twenty Four Webvertising

Reacties