Techni Meubel nu ook erkend leerbedrijf

Foto:

Techni Meubel BV maakt een sterke groei door sinds de overname door Heutink eind 2014. “Het vinden van vakmensen is echter niet eenvoudig” aldus commercieel directeur John van de Laar. “Staatssecretaris Sander Dekker is sinds zijn aanstelling op 5 November 2012 vol enthousiasme begonnen met het thema ‘Focus op Vakmanschap’ om leerlingen en ouders weer geïnteresseerd te krijgen in technische beroepen.”

De resultaten beginnen nu zichtbaar te worden in het aantal leerlingen dat kiest voor technische opleidingen van VMBO tot MBO en zelfs HBO niveau. “Ons bedrijf Techni Meubel merkt dat ook op de diverse vlakken”, zegt John van de Laar, sinds 1 april 2015  werkzaam als commercieel directeur bij Techni Meubel. “Aan de ene kant zien we techniek afdelingen op scholen groeien met als gevolg dat we veel orders vanuit die richting krijgen. Aan de andere kant betekent dat ook dat scholen meer stage plaatsen nodig hebben, dus men is op zoek naar leerbedrijven.”

tm1

“Wij als Techni Meubel zijn blij met deze ontwikkelingen en de daardoor ontstane groei van onze omzet maar ook met de daaraan gekoppelde groei van ons personeelsbestand. Wij vinden dat we een maatschappelijke rol kunnen en moet spelen op het vlak van werkvoorziening en opleiding binnen de gemeente Dongen. Wij zijn onlangs gecertificeerd als officieel erkend leerbedrijf. “Op woensdag 1 juli kwam de heer Gerard van Unen van Kenteq persoonlijk het certificaat overhandigen aan Roger Panis de technisch bedrijfsleider van Techni Meubel.

Een van de vakmensen van het eerste uur Peter Intveld is, na de cursus doorlopen te hebben voor Praktijkopleider, de man binnen Techni Meubel die de eerste leerling gaat opleiden die een BBL opleiding volgt.  Inmiddels groeit het personeelsbestand gestaag door, tot nu toe uitsluitend met werknemers uit de gemeente Dongen. “Dit is niet onopgemerkt gebleven” vervolgt van de Laar. “Techni Meubel is inmiddels bezocht door loco burgemeester Piet Panis, tevens wethouder sociale zaken, welzijn, sport , cultuur en monumentenzorg.”

pietpanis2

“Aansluitend op dit inspirerende bezoek waar verdere samenwerking is afgesproken zijn in dezelfde week vervolgstappen gemaakt in de vorm van een bezoek door vertegenwoordigers van Dongen Werkt` met concrete afspraken als resultaat.  Wie zegt dat ambtelijke molens langzaam draaien?” meldt een tevreden John van de Laar
“Op alle niveaus zie je terug dat het enthousiasme waarmee je mensen benadert bepalend is voor het resultaat. Ik zeg dan ook altijd tegen mijn mensen `je kunt iemand anders pas aansteken als je zelf brandt`. Wij zijn blij met het enthousiasme van onze mensen binnen ons bedrijf, dit straalt ook uit naar de nieuwe mensen die bij ons beginnen. En we zien het ook terug in de partijen waar we mee samen werken. Of het nou de gemeente betreft of leveranciers maar vooral ook bij onze klanten.
Goed nieuws verspreid zich ook als een lopend vuurtje!”

Reacties