Yokoten Judo clubkampioenschappen

jul 05 , 23:17 Sport
yokoten241
Op zaterdag 29 juni vonden de Yokoten Judo clubkampioenschappen plaats. Er waren maar liefst 72 inschrijvingen, welke verdeeld werden over 16 poules. In poules van 5 of 4 judoka’s speelden we in halve competitie, wat betekende dat iedere judoka tegen alle judoka’s in dezelfde poule streed om een eerste plaats.
Het toernooi vond plaats in de theaterzaal van De Cammeleur. Een prachtige zaal waar je veel ruimte hebt voor zowel de matten als de bezoekers. De temperatuur is perfect om er flink aan de bank te gaan. De jongere judoka’s startten in kumi kata. Dit betekent dat je elkaar vastpakt voordat de wedstrijd begint. Om 12.00 uur wass de zaal gereed en waren de judoka’s uit het eerste blok aanwezig. Omdat de senioren ook meededen speelden we op 2 matten, waarbij de senioren wat meer
ruimte kregen.
yokoten242
Ook René Jansen, wethouder bij de gemeente Dongen met onder andere Sport en Cultuur in zijn portefeuille, kwam even langs om te kijken hoe zo’n toernooi eruit ziet. Judo is namelijk erg goed voor kinderen. Naast het recreatieve gedeelte draagt de sport ook bij aan de mentale en fysieke ontwikkeling van een kind. Veilig leren vallen en vooral ook weer opstaan; omgaan met fysiek contact en het ontwikkelen van zowel sociale als motorische vaardigheden.
In totaal drie blokken kwamen alle judoka’s aan de bak en aan het eind van ieder blok was een prijsuitrijking. De bekers vielen goed in de smaak. Winnen of verliezen maakte niet uit, maar zo’n grote beker is toch mooi meegenomen. Niet alleen de judoka’s vielenin de prijzen. Er waren ook 2 doorzettersprijzen. Eén ervan ging naar Suus Verschuren en de andere naar Jort Broekhoven. Beiden hebben zich meer dan goed ingezet tijdens de les en daarmee een enorme groei doorgemaakt. Ze hebben zich ware doorzetters getoond. Ook zijn de judoka’s van de maand juni en juli bekend gemaakt. Deze zijn te vinden bij onze eregalerij.
gonnyrene
Aan het einde van de dag hadden we eerste plaatsen voor:
Mila Dermišek, Oliwier Sobczak, Sara Schuurmans, Emma van Vugt, Eli van den Heuvel, Sem Verdaasdonk, Tim van Lier, Raf Lauf, Senn Loonen, Max Deijkers, Yens Rosenbrand, Milan Petter, Bram van den Brand, Kayra Kilinçarslan, Tibbe Gerritsen en Stijn Jongenelen.
Tweede plaatsen waren er voor:
Simone Brosens, Chloé Bloemendaal, Dennis Jansen, Senn Kanters, Robyn Siemons, Thomas Jansen, Juan Köse, Jens de Bruijne, Mees Lieshout, Wies Gerritsen, Siem van der Horst, Aaron van Kessel, Damián Hensgens, Jonah Rosenbrand, Damian Michielsen en JayJay Diepeveen.
Derde plaatsen waren er voor:
Benthe Evers, Eyan Ilie – De Juncker, Irana Pronk, James van Dijk, Janine Oomens, Bailey Brabers, David Boenders, Lars Evers, Evie Berkhout, Ilva Smulders, Kaan Ercan, Damin de Bruijne, Duke van Dijk, Guus van Beurden, Cathelijne van de Kruijs, Ela Baltacioglu, Tymo Berkhout, Flip Gerritsen, Finn Kanters, Sybe Verspeek, Odin Smulders, Dax van der Veeken, Tommy Stabel, Bo Rosenbrand, Noah Kam, Siem van Vugt, Wessel de Jong, Roan Thijs, Sem Timmermans, Dewi Koreman, Enes Türkmen, Tim van Troost, Bram Spierings, Lucas van Vlaardingen, Renée Kramer, Kjell Teuling, Robert Gerritsen, Maas van Loon en Pascal Roosenbrand.
Wij hopen dat alle judoka’s een leuke dag hebben gehad. De wedstrijden waren een mooie afsluiting van de examenweek. Naast de judoka's willen we natuurlijk ook alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp tijdens het toernooi. Zonder vrijwilligers kunnen we een dergelijk toernooi niet organiseren.
De foto’s vindt je op onze Facebookpagina