VV Dongen speelt weer gelijk, nu tegen UNA

22 feb 2022, 17:46 Sport
vvdongen2202
Toen de arbiter van dienst om 16.25 uur affloot slaakten de aanwezige supporters een zucht van verlichting. Zij hadden meer dan 90 minuten naar een wedstrijd zitten kijken die, onder andere door de barre omstandigheden, maar niet op gang kwam. De enige hoogtepunten waren de doelpunten van VV Dongen en UNA. De 1-1 was een goede afspiegeling van het zeer matige duel en daar kon bijna iedereen achteraf vrede mee hebben. Met Carnaval speelt VV Dongen uit tegen Hollandia uit Hoorn en treedt om 14.00 uur aan op het strijdperk.
Door Frank van Heteren
Mogen er eindelijk weer toeschouwers komen krijg je een storm over je heen. De laatste stuiptrekkingen van storm Eunice zorgden voor hele vervelende toestanden. Slagwinden en regen maakten normaal voetbal bijna onmogelijk.
Het was de thuisploeg UNA die het initiatief nam en met veelvuldig balbezit VV Dongen probeerde te verrassen. Dat ging niet lukken, want het baltempo lag veel te laag en VV Dongen stond tactisch goed opgesteld. De trainer van UNA, Harrie Gommans was na de wedstrijd teleurgesteld over het resultaat en vond VV Dongen een niet-voetballende ploeg. Echter de tactiek van trainer Osman Erbas werkte juist erg goed, want de aanvallende aspiraties van INA werden continue vakkundig om zeep geholpen. De mogelijkheden voor de geel -blauwen lagen dan ook in de omschakeling.
Achter de verdediging van UNA lag enorm veel ruimte en tijdens de momenten dat VV Dongen eruit kwam moest de verdediging van UNA alle zeilen bijzetten om het tij te keren. In de 15e minuut lukte het hen dat niet en was het Pieter-Jan Scheerlinck die zijn oude ploeggenoten zeer deed. Met een geslaagde een-twee aan de linkerkant wurmde hij zich vrij van zijn tegenstander en zette de bal voor richting de tweede paal. Daar was het Thom Avontuur die de bal vrij voor het inkoppen had. (0-1 in de 15e minuut). Slechts twee kansjes waren er voor UNA te noteren, maar wat het meeste opviel was het geploeter en foutieve passes. Dat leidde tot frustratie bij o.a. van Boekel en Thielemans en dat was zeker in het voordeel van VV Dongen.
Wanneer VV Dongen wat zorgvuldiger was geweest had het in de rust met 0-2 voor kunnen staan, maar de scherpte ontbrak en was het wachten op het antwoord van UNA in de tweede helft. Deze begon eigenlijk zoals de eerste helft was afgelopen. Onzorgvuldigheden en rommelig voetbal. UNA zette wel iets meer aan een probeerde de boel te forceren door een extra aanvaller op te stellen. VV Dongen hield zich aan het plan en liet de bal aan UNA. Echte plaagstootjes bleven van Dongen – zijde achterwege en zo kabbelde de tweede helft voort. Naarmate de wedstrijd haar einde naderde zag je dat het allemaal wat zenuwachtiger werd op het veld.
Ondertussen was Serhat Koç in het veld gekomen bij UNA. De ex-prof die menig doelpunt makte in de 1e Divisie liet na een paar minuten zijn klasse zien. Hij profiteerde van een foutje in de verdediging van VV Dongen en poeierde de bal zonder na te denken achter doelman Wessel Sprangers. (1-1 in de 81e minuut)
Sommige VV Dongen-spelers waren na de wedstrijd diep teleurgesteld: “Deze hadden we gewoon professioneel over de streep moeten trekken. Je mag dit niet meer weggeven met nog negen minuten op de klok!” Trainer Osman Erbas zag zijn ploeg voor de achtste keer op rij ongeslagen van het veld lopen. “We moeten de flow van voor de winterstop weer krijgen. Even net dat beetje geluk om de winst over de streep te trekken.”
Zondag 27 februari kan hij dat van zijn ploeg gaan verlangen als er gespeeld wordt in Hoorn tegen promovendus Hollandia. Aftrap daar is 14.00 uur.