Ties Mutsaers tweede van Nederland!

jun 18 , 9:52 Sport
atledo18060
Afgelopen weekend vond in Utrecht het NK plaats voor junioren. Natuurlijk zijn er een aantal Mila Troopers te vinden!
Op vrijdag begint het al in de middag. Ties Mutsaers is al vroeg aan de beurt voor de series van de 800 meter. Na zijn bronzen medaille op de indoor 800m afgelopen winter wordt er natuurlijk veel van hem verwacht! Hij heeft er zin in en gaat er onbevangen in. Niet te veel tactiek, want alleen de eerste twee per serie gaan naar de finale, plus enkele tijdsnelsten. Al na een paar honderd meter pakt Ties de leiding en alleen Jorg Klomp kan uiteindelijk met hem mee. Samen komen ze over de
finish en mogen ze zich opmaken voor de finale op zaterdag. Nieke Westerveen staart op de 400m horden, waarvoor ze keihard traint. Het is een moeilijk onderdeel maar Nieke maakt er niet voor niets haar NK onderdeel van. Ze heeft er nog maar eentje gelopen dit jaar, en dat was alvast een forse PR. Het gaat bij haar om het ritme en het aantal passen daarbij. Bij horde nummer zeven zien we een hapering, maar verder gaat het goed. Zelf is ze achteraf niet tevreden, want ze kon niet lekker doortrekken en de finish vond ze zelf matig. Maar wel een PR, dus we krijgen een glimlach! Ze is vastbesloten om zich op dit onderdeel verder te ontwikkelen. Daarna gaat Bente Maartens van start op de 800 meter, en ze is aardig nerveus. Ze weet dat ze de finale niet gaat halen, maar haar doel is het lopen van een PR op deze afstand. Op de helft van de wedstrijd zien we echter een aarzeling en pas na 600 meter pakt ze haar tempo weer op, en dat is te laat. Net geen PR voor Bente, maar des te gemotiveerder om dit volgende keer wel te halen.
Op zaterdag gaat Ties de finale van de 800 meter lopen. De zenuwen spelen parten, maar dat is gezond, dat is goed, dat is opladen. Als het startschot eindelijk klinkt, is het goed weg in baan zes. Hij komt als vierde of vijfde loper uit de eerste bocht, maar alles zit heel dicht bij elkaar. Ze komen door op 29.8 sec en Ties kruipt naar de derde positie in 29.4 sec. Een mooi uitgangspunt, maar het veld blijft met zes lopers aan kop erg op elkaar gepakt. Dan zie je de nervositeit van de hele groep. Doorkomst in 30 sec. Na de laatste bocht gaan ze breed naar de finish toe, met vijven naast elkaar. Heel mooi om te zien: geen duwen, geen trekken, maar naast elkaar en zien wie de snelste is. Dan toch nog een valpartij op de binnenbaan door vermoeidheid, maar de rest gaat keihard door. Ties loopt aan kop, maar in de laatste meter komt Jorg langszij en wint de race. Voor Ties het zilver, een mooie en verdiende prijs! Ook nog eens met een PR van 1.57.74.
atledo18061
Op zondagochtend staat Michiel Gulickx al vroeg naast zijn bed, want hij moet op tijd melden voor de 5000 meter, die om 10.00 uur start. Hij weet dat hij geen podiumkansen heeft, maar het is leuk om aan de NK mee te mogen doen. De bedoeling is om lang bij de grote groep te blijven en zo ook een PR te lopen in dit sterke deelnemersveld. Dat lukt prima; tot de negende of tiende ronde kan hij blijven aanhaken en daarna loopt ie de resterende ronden in zijn eentje. Dat is wel inleveren, maar zijn eindtijd is prima met 17.53 min en dit is inderdaad een PR voor Michiel. Een mooie ervaring. In Utrecht wordt inmiddels de waterbak gevuld voor de 3000m steeple, waar we Bente Maartens aan de start zien. Met alle regen op deze zondag hoeven ze niet veel bij te vullen… Bente heeft getraind op de balken en dat gaat best goed, maar de waterbak blijft een uitdaging. Dat gaat ook een keertje fout, met een ingelaste zwemles… maar ze loopt haar race netjes uit.
Als laatste van de Mila Troopers zien we Daantje Kemmeren in de finale van de 1500 meter. De verwachting is dat er meteen een kopgroep vandoor gaat, en inderdaad, dat gebeurt ook. Het tempo ligt hoog en er wordt geopend binnen de 80 sec. Daantje zit er dan nog bij, maar dat kan niet lang duren, zo hard gaat het. Gegokt en verloren, en ze vervolgt haar eigen race om net een paar seconden van haar PR verwijderd te blijven. Al met al toch weer een superleuke ervaring, deelname aan het NK! Met Ties Mutsaers als vlaggendragen hebben de Mila Troopers een mooi NK gelopen, met de zilveren medaille voor Ties als geweldige beloning!