Strijd om het “GOUWE BUTJE” 2024

15 okt , 17:21 Sport
jdb1510
Traditiegetrouw wordt in de maand oktober gestreden om het “GOUWE BUTJE”. Deze wedstrijd gaat tussen de winterkampioen van 2023 en de zomerkampioen van 2024.
In de wintercompetitie waren er wel enkele naar sterkte ingedeelde klassen, maar de echte kampioen kwam voort uit de 1e klasse en dat waren Cees Leemans en Toine Snoeren. Bij de zomercompetitie waren er een 4-tal poules, maar niet naar sterkte ingedeeld. De kampioenen uit alle 4 klassen hebben eerder al gestreden om de grote prijs ZOMERKAMPIOEN en deze titel ging naar Evelyn Roest en Hubert van der Horst. Dit equipe mocht vandaag dus de strijd aangaan met de WINTERKAMPIOEN van 2023. Ik zou de andere kampioenen onrecht aandoen om ze niet te vermelden:
1e klasse: Evelyn Roest en Hubert van der Horst
2e klasse: Ad Meeren en Roel van der Linden
3e klasse: Wil van Belkom en Stan Dankers
4e klasse: Maikel Leemans en Hans van Leeuwerden.
Al deze kampioenen kregen een zeer kleurrijk boeket bloemen overhandigd en….natuurlijk ook een wisselbeker! Proficiat allemaal.
De dag werd begonnen met de wedstrijd van het jaar: het GOUWE BUTJE! Aanvankelijk zou deze wedstrijd buiten gespeeld worden, maar de weergoden gooiden in dit geval “water in het eten”. Gelukkig konden we uitwijken naar onze schitterende hal, waar uiteindelijk ook alle wedstrijden van deze dag gespeeld zouden worden. Vorig jaar ging de titel (en de wisselbokaal) naar Evelyn en Hubert, dus is het eigenlijk wel terecht dat ze hun titel konden verdedigen of…gewoon toeval?! Het beloofde op voorhand een pittige strijd te gaan worden, maar de stelling “resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” was ook deze keer van toepassing. Cees Leemans en Toine Snoeren wonnen overtuigend deze bijzondere finale en mochten later de trofee GOUWE BUTJE mee naar huis nemen, vergezeld van een heerlijke fles rode wijn, geschonken door Gall & Gall. Knap gedaan heren, proficiat allebei!
Hierna kon men beginnen aan het PET-toernooi. Er hadden zich maar liefst 44 clubleden aangemeld, die allemaal binnen konden spelen. Er waren zelfs nog enkelen die vrij gingen boulen. Marjo en Henk (WECO) maakten de administratie in orde en rond 11 uur kon men beginnen aan de eerste van de drie partijen. Volgens het wedstrijdsysteem zou men bij elke wedstrijd een ander maatje krijgen en uiteraard ook andere tegenstanders. Tussendoor was er voldoende gelegenheid om wat te drinken en te eten. De catering was vandaag in handen van Peter en Annemiek Vreijsen (bar) en Kees Zeebregts en Henry Spijkers (keuken).
Rond half 4 was iedereen klaar en kon de prijsuitreiking plaatsvinden: huldiging zomerkampioenen, huldiging winnaars GOUWE BUTJE en de winnaars van het PET- toernooi. Tussendoor werden nog 10 halve barkaarten verloot! Voor de winnaars van het PET-toernooi waren er 4 cadeaubonnen te besteden bij de Jumbo in Dongen. Vooraf was bekend gemaakt dat de prijzen vielen op de “beste” man en de “beste” vrouw en dat de twee andere bonnen vielen op plaatsnummer 13 en 24. De “besten” waren uiteindelijk Wim Koreman en Jeanne Broeders en de “gelukkigen” Maikel Leemans(plaats 13) en Joost van Rijckevorsel (plaats 24).
De WECO wil iedereen bedanken voor het slagen van deze gezellige, feestelijke en sportieve bouledag. Komende woensdag is er een Midweek Bondstoernnooi. Er hebben zich 24 equipes ingeschreven en dat belooft weer een mooi toernooi te worden. Op zaterdag is er weer een NPC speeldag vanaf 10.30 uur.