Liberty dames 1 vecht zich naar overwinning in spannend duel tegen Gouda

03 okt , 10:57 Sport
libertyd103103
Afgelopen zondag 29 september stonden de dames van Gouda op het menu. Een tegenstander die nog onbekend was, maar waarvan Liberty wist dat het een pittige wedstrijd zou worden. Na al een aantal weken erg goed getraind te hebben, waren de dames van Liberty helemaal klaar om de dames van Gouda 1 te ontvangen op eigen veld.
Alle energie die Liberty in de trainingen had gestoken, kwam nu ook helemaal terug in de wedstrijd. De dames van Liberty begonnen erg sterk aan het 1e kwart. Er werd hoge druk op Gouda gezet, waardoor Liberty een aantal keer door de verdedigende linie van Gouda brak, maar helaas werd hier nog niet uit gescoord. Ook in het 2e kwart bleef de score 0-0, ondanks de kansen die Liberty had gecreëerd. Liberty wist positief te blijven en de energie vast te houden. Coach Pieter ’t Hart pepte de dames nog meer op om dit door te zetten. “De goals vallen dan vanzelf wel,” werd er gezegd.
Vol goede moed ging Liberty het 3e kwart in. Helaas kreeg Gouda een strafcorner waaruit werd gescoord. Liberty stond 0-1 achter en wist dat ze nog meer moesten geven. En ja, al het harde werken werd beloond. Chelsea van Helmond dribbelde knap de cirkel in, haalde uit op haar backhand en de bal vloog zo het net in: 1-1.
Het 4e en laatste kwart ging van start. Om de reeks ongeslagen wedstrijden te behouden, moest Liberty minimaal nog 1 goal maken, maar Gouda maakte het de dames van Liberty lastig; ze zaten er bovenop. Liberty hield vol en kreeg een strafcorner nadat Luna Schellekens "vliegles" kreeg van de keepster van Gouda. De corner werd goed uitgespeeld door Chelsea van Helmond en Nikki Schellekens, maar Jill Voskuil was degene die goed gepositioneerd stond voor de rebound en de bal nog over de lijn kreeg, waardoor de 2-1 op het scorebord kwam. Gouda wist nog in de cirkel van Liberty te komen en scoorde de 2-2, maar gelukkig had de scheidsrechter de shoot van Gouda gezien en werd het doelpunt afgekeurd. De wedstrijd eindigde in 2-1.
Het was een zwaarbevochten wedstrijd, maar de energie en vechtlust van de dames van Liberty zorgden ervoor dat de 3 punten in Dongen bleven. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de planning, deze wordt gespeeld tegen Ypenburg dames 1. Liberty gaat deze week weer hard trainen om de reeks ongeslagen wedstrijden voort te zetten