Liberty dames 1 boekt vierde overwinning van het seizoen

10 okt 2022, 10:20 Sport
lib
Afgelopen zondag 9 oktober klonk om 12:45 het start signaal voor de wedstrijd tegen Ommoord dames 1.
DA Ingrid Liberty dames 1 wist elkaar goed te vinden en de dames hadden de overhand in de wedstrijd. Dit resulteerde echter pas in het tweede kwart voor het eerste doelpunt. Jill Voskuil schoot op doel, maar de keeper kon dit schot nog tegenhouden. Via een rebound was het wel raak. Vanaf kop cirkel schoot Chelsea van Helmond de bal het doel in. 1-0! Ommoord is niet vaak gevaarlijk geweest, maar toch wisten de meiden van Liberty niet meer te scoren waardoor het spannend bleef in de wedstrijd.
Bij het einde van de derde kwart kreeg Ommoord een strafcorner en wist deze helaas te benutten. De wet van de sport ging gelden, als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander dit. Met nog een kwart te gaan zette de meiden alles op alles om toch met drie punten het veld af te lopen. En gelukkig was daar Femke Kuppens met een mooie actie en kon de bal voor het goal brengen waarbij Lieske Trommelen nog net het laatste tikje kon geven. 2-1! Er waren nog kansen om deze scoren uit te breiden, maar dat lieten de meiden na. Eind goed, al goed, 3 punten in de pocket!
Volgende week staat er een dubbel weekend op de planning. Vrijdag mogen de dames afreizen naar Tempo voor de Silver Cup. Zondag 16 oktober is de wedstrijd tegen Derby dames 1. Dit belooft een spannende pot te worden want beide teams hebben evenveel punten.