Jos Rutters kampioen 2e klasse PK Bandstoten

11 mrt , 9:34 Sport
pkb1103
Dit jaar vindt voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.
In het toernooi spelen in totaal 73 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 2e klasse. Alle deelnemers moesten 30 caramboles behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.
Onder prima arbitrage van Just Zonneveld en Stefan Aarden speelden teamgenoten Ad Siemons en Jan Schoenmakers, van b.v. de viersprong, de 1e partij tegen elkaar, met een slotserie van 9 won Ad dit treffen in 23 beurten. Christ van Dongen van b.v. de keu en Jos Rutters, van b.v. de valk speelden de volgende wedstrijd, in 25 beurten was Jos aan de meet. Henk IJpelaar, van b.v. de koude tap, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Ad, met wederom een serie van 9 won Ad in 25 beurten. Jan pakte hierna zijn 1e winst door Christ in 28 beurten te kloppen. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jos en Henk, in 20 beurten pakte Jos zijn 2e winst. Na dag 1 Jos en Ad aan de leiding met 2 keer winst, Jan won 1 keer en Henk en Christ waren nog puntloos en uitgeschakeld voor de titel.
Op dag 2 was de arbitrage in de kundige handen van Arnold Willemsen en Christ van der Linden. In de 1e wedstrijd pakte Christ de winst in 28 beurten tegen Henk. Jos pakte hierna ook zijn 3e winst partij in slechts 16 beurten tegen Jan. Vervolgens bezorgde Christ de eerste nederlaag aan Ad door winst in 24 beurten. Henk wist toch nog een partij winnend af te sluiten tegen Jan ging dat in 21 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Ad en Jos, bij winst of remise was Jos de nieuwe kampioen, mocht Ad de partij winnend af sluiten zou er nog een barrage partij volgen. Het gelukte Jos om ook deze partij in winst om te zetten in 32 beurten en werd daarmee ongeslagen kampioen in deze klasse, proficiat. Ad bleef in deze partij steken op 28 caramboles
Door dit kampioenschap is Jos ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen, Mari Loonen in de 3e klasse, Arnold Willemsen in de 4e klasse en Geert Trommelen in de 5e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.
Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
pkb11032
Komend weekend van 15 en 16 maart wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 1e klasse.