Dames HV Dongen laten wedstrijd lopen in laatste seconden

09 okt 2017, 22:00 Sport
handbal1
De DS1 van handbalvereniging Dongen hebben afgelopen zaterdagavond constant achter de feiten aangelopen. Het Schiedamse Ventura zit in een flow zoals dat heet. De afgelopen twee jaar achtereen kampioen en zo gepromoveerd naar de 2e divisie.
Het team zag twee oud speelsters terugkeren na periode op 1e divisie niveau te hebben gespeeld. Toch waren zij niet de bepalende speelsters die het Dongen moeilijk hebben gemaakt. Het was vooral Roos Lokhorst (nr. 10) waar Dongen geen raad mee wist. Bijna vijftig procent van de score kwam op haar conto. Of het was een geraffineerde aanspeelbal richting een van haar cirkelloopsters of een prima gericht schot op doel of het nemen van de strafworpen, de Dongenverdediging had hier geen antwoord op. Ook niet als de geblokte Lokhorst persoonlijk werd uitgestoord, omzeilde zij ook deze dekking. Zij was het die samen met haar vriendin Kelly Dulfer uitgenodigd werd voor de Oranjeselectie die naar Rio ging. Dulfer werd geselecteerd en speelt als linker opbouwer in Oranje. En Lokhorst? Zij viel af maar bleef ballen bij Ventura.
Dongen liep al snel een achterstand op en miste in de beginfase het geluk om deze om te buigen. Zo misten Maartje de Kort en Meggie Verbunt kansen die normaal het doel treffen. Dongen kon de marge op een verschil van drie doelpunten houden. En als de gelijkmaker voor Dongen in zicht was (5-6 en 7-8), liep Ventura weer uit naar drie punten verschil. Bij 11-14 trok Dongen de gashandel open. Via Jill Verbunt (2x) en Tanja Sips werd het 14-14. Jill Verbunt zorgde hierna voor de eerste voorsprong voor Dongen. Op slag van rust trok Ventura de stand via een break out weer gelijk.
Goede hoop onder de Dongen supporters dat het na rust goed zou komen. Echter Dongen keek al snel weer tegen en 15-17 achterstand aan. Op geraffineerde wijze vond Lokhorst haar medespeelster op de cirkel en schoot zelf vanaf de strafworplijn raak. Hetzelfde scoreverloop als in de eerste helft leek het spelbeeld te gaan worden. Na 18-18 liep via Lokhorst de score weer op naar 18-21. Bij 21-23 leek Dongen de wedstrijd naar zich toe trekken. Via Tanja Sips, Janneke Akkermans en Maartje de Kort vocht Dongen zich terug in de wedstrijd naar 27-27, met als tussenstanden: 22-23,22-25, 24-25, 25-26, 26-27.
Met nog een tweeënhalve minuut te spelen, aangegeven na een blessurebehandeling bij Ventura, werd het 28 -28. Janneke Akkermans zette de zaal op zijn kop door de eerste voorsprong na rust aan te tekenen: 29-28. Dongen wilde meer, maar verloor blijkbaar de zelfbeheersing om de wedstrijd uit te spelen. Balverlies aan Dongenzijde. Ventura kwam vanuit de hoek weer gelijk. Dongen had weer de bal. In plaats van uit te spelen werd gekozen voor de volle winst. Dit liep uit een schot naast het doel waardoor Ventura nog een keer in de aanval mocht. Met veel geluk rolde de bal, via de cirkelloopster, tergend langzaam in het Dongendoel. Na weer een assist van Roos Lokhorst.
Landelijke Hoofdklasse B HS1: HV Dongen -Noav/Susteren 28-19 (15-12)
De eerste huiswedstrijd van de heren op zondagmiddag tegen het stevige en soms keihard spelende Noav. Voor rust lieten de scheidsrechters dit allemaal toe. Toen het na rust de spuigaten uit dreigde te lopen, werd ingegrepen. Het werd een optelsom van feiten. De gevolgen voor de Limburgers waren een rode kaart voor de aanvoerder (na 3 keer 2 minuten straffen) en daarna verschillende twee minuut tijdstraffen voor zijn teamgenoten. Na de 15-12 ruststand kon Dongen deze marge houden en zelfs uitbouwen. Door gevarieerde snelle aanvallen en verschillende ingeschoten strafworpen liep Dongen uit naar een terechte ruime overwinning.
Landelijke jeugddivisie MB1: BEVO/Panningen – HV Dongen 18-16 (11-5)
Dongen speelde vorige week, na een mindere eerste helft, een goede tweede helft. Toch was de waarschuwing niet voldoende doorgedrongen bij de dames. Door niet vanaf de start vol geconcentreerd te zijn moest Dongen weer vanuit een achterstand de draad op zien te pakken. Bevo was wel scherp en bij rust was het dan ook de thuisploeg die ruim voorstond met 11-5. Na de rust een meer gedreven Dongen dat de achterstand snel verkleinde. ,,Helaas konden we net niet de aansluiting krijgen. Aan het eind kwamen we twee puntjes te kort. Na twee wedstrijden, waarbij de eerste helft is weggeven en de tweede helft goed is hersteld, staan we nog steeds met lege handen. Hopelijk zijn we komend weekend scherp vanaf de start wanneer we zondag thuis tegen Blerick spelen,” relativeert teambegeleider Ronny de Leeuw.