DA Ingrid Liberty dames 1 begint de tweede seizoenshelft met een overwinning

mrt 13 2023, 10:11 Sport
liberty13031
Afgelopen zondag 12 maart was het eindelijk weer zo ver, de hervatting van de competitie. Na een goede voorbereiding, waaronder een heerlijk trainingsweekend in het zonnige Valencia, voelt DA Ingrid Liberty dames 1 zich fitter dan ooit. De dames stonden te springen om weer voor de belangrijke drie punten te spelen. Ze mochten het op nemen tegen Prinsenbeek dames 1.
Klokslag kwart voor 1 klonk het fluit signaal en de dames van Liberty begonnen wat rommelig aan de wedstrijd. Misschien was het de spanning die meespeelde of de hoge druk van Prinsenbeek waar de dames het moeilijk mee hadden. Gelukkig kreeg laatste vrouw Floor Berende het gerommel achterin snel op orde en hield de verdediging van Liberty knap stand. Tegen het einde van het eerste kwart opende Liberty de score. Een aanval opgezet door een mooie hoge bal van Chelsea van Helmond werd ontvangen door Femke Kuppens en uiteindelijk goed in het doel gewerkt door een alerte Daphne Pijnenburg. Dit voelde als een opluchting na het slechte begin van de wedstrijd.
Maar DA Ingrid Liberty dames 1 weet ook dat dat een gevaarlijke gedachte is, want de wedstrijd is bij lange na nog niet gespeeld. In het tweede kwart kreeg Liberty veel kansen, die helaas niet benut werden. Zo werd een strafcorner maar rakelings naast geschoten door Lieske Trommelen. De dames moesten zich herpakken na de rust. De strenge woorden van coach Pieter waren niet genoeg om DA Ingrid Liberty dames 1 wakker te schudden. Na slechts een paar minuten spelen in het derde kwart maakte Prinsenbeek de gelijkmaker. Zonde en onnodig. Liberty speelde niet het eigen spel en liet zich gek maken door de tegenstander en de scheidsrechters. Langzaam kwamen de dames weer beter in de wedstrijd. Een doelpunt hing in de lucht. Jill Voskuil kwam dichtbij met een bal op de paal.
Niet veel later bracht Chelsea van Helmond met een harde slag de bal de cirkel in en tikte een vogeltje vrije Jill Voskuil de bal tegen de plank. De dames waren uitzinnig en stonden alweer opgesteld op de eigen helft. Maar tot zwaar onbegrip van Liberty, werd dit doelpunt afgekeurd. Hierdoor waren de dames nog meer gebrand om dat tweede doelpunt te maken. De verlossing kwam van Madelief van Riel, die met een fraaie backhand de keepster van Prinsenbeek te slim af was. De laatste minuten was het strijden, maar de overwinning was voor Liberty.
DA Ingrid Liberty dames wist de overwinning over de streep te trekken. Hiermee zijn de eerste drie punten van de tweede seizoenshelft een feit. Volgende week vrijdag 17 maart om half 9 staat de Silver Cup op het programma, waar ze het mogen opnemen tegen eersteklasser HCAS. Zondag 19 maart om kwart voor 1 speelt Liberty tegen Woerden dames 1.