Biljartnieuws Sportcafé 't Vaartje

01 nov 2021, 10:34 Sport
biljartnieuwbeeld
In sportcafé ’t Vaartje speelde team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken BV met 32-32 gelijk tegen team ’t Hartje uit Oosterhout.
Dit team staat in de top van het klassement. Het is dus een formidabele prestatie. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. In de eerste sessie was er verlies voor Bert van den Hooff en Anton Smulders. Bert kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Anton kwam aan de meet slechts vier caramboles te kort. Leo Loonen zorgde voor een huzarenstukje. Hij stond 19-4 achter, maar herstelde zich in de tweede helft van de partij. Hij trok alsnog de winst naar zich toe. In maar 41 beurten wist hij de finish te bereiken. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.414 neer. Ook Jan Smeekens etaleerde een uitstekende vorm. Hij had maar 29 beurten nodig om de buit binnen te halen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.655.Hij maakte ook nog een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat is team Kamp weer een plaatsje gestegen. Het team opgeklommen naar een de vijftiende plaats.
Winst C. v.d. Nieuwenhuizen
In Oosterhout won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 33=34 van team de Eekhoorn. Verlies was er voor Willy v.d. Wiel en Embert Broekhoven. Willy kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Hij kreeg ook slechts 49 beurten. Hij maakte nog wel een mooie serie van vijf caramboles. Embert kreeg zelfs maar 42 beurten. Aan de meet kwam hij nog vier punten te kort. Winst was er wel voor Ad Faro en Toon Verbunt. Toon speelde een zeer gedegen partij.Ha gaf zijn rivaal geen schijn van kans. Hij finishte in maar 46 beurten. Ad Faro was de man van de wedstrijd. Hij spurtte in maar 34 beurten naar de eindstreep met onder meer een serie van vier. Ook hij hield zijn opponent prima op afstand. Ad kwam uit op het prima gemiddelde van 0.735. Mede hierdoor kon de nipte overwinning gepakt worden. Door dit resultaat blijft team Van den Nieuwenhuizen aan de kop van het klassement. Het moet echter team DC Michielsen uit Oosterhout naast zich dulden.
Thuiswedstrijd Van den Nieuwenhuizen
Op vrijdagavond 5 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team Molenvliet uit Waalwijk. Dit is de nummer vijf van het klassement. Het belooft dus een interessante ontmoeting te worden. Team Van den Nieuwenhuizen bestaat uit Willy v.d. Wiel, Ad Faro, Ton Kemmeren, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Het team heeft een goed resultaat nodig om de leiding in het klassement vast te houden.
B2: Verlies Royal Hedge
In de districtscompetitie in de spelsoort driebanden-klein verloor team kwekerij Royal Hedge in eigen huis met 24-28 van team De oude Ploeg uit Herpt. Frans Kemmeren gaf in de eerste partij nog het goede voorbeeld. Hij won in slechts 43 beurten. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Hij zette het puike gemiddelde van 0.534 neer. In de tweede partij kwam Anton Smulders aan de meet nog drie caramboles te kort. Hij maakte nog wel een serie van vier. Dat deed ook kopman Embert Broekhoven. Embert kreeg echter maar 40 beurten en verloor kansloos. Door dit resultaat blijft team Royal Hedge hangen in de middenmoot.
B1: Gevoelig verlies ’t Vaartje
In de districtscompetitie in de spelsoort driebanden-klein verloor team ’t Vaartje in Terheijden met 30-21. Dit betekent dat geen enkele speler de winst wist te pakken. Ton Kemmeren kreeg maar 41 beurten. Hij speelde echter niet goed en kwam aan de meet nog tien caramboles te kort. Hij maakte nog wel een serie van vier. Embert Broekhoven kreeg zelfs maar 37 beurten en verloor eveneens vrij kansloos. Hij kwam nog acht caramboles te kort. Hij maakte nog wel een serie van vijf. Ook kopman Willy van der Wiel kon het tij niet keren. Ook hij verloor in 37 beurten. Hij kwam zeven caramboles te kort. Hij maakte wel de hoogste reeks. Hij kwam tot een serie van zes. Hij kwam uit op het voor hem degelijke gemiddelde van 0.810. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje in de middenmoot hangen. Team ’t Vaartje gaat komende week op bezoek bij team Landzicht in Sprang-Capelle.
Thuiswedstrijd Royal Hedge
Op dinsdagavond 9 november speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Het team heeft de winst nodig om niet verder af te zakken. Team Royal Hedge bestaat uit Mark Pijnenburg, Anton Smulders, Theo Laros, Piet Kamp, Bert van den Hooff en Frans Kemmeren. De wedstrijd begint om 19.30 uur.
.