Atledo organiseert de laatste trackmeeting van het seizoen

16 okt , 21:23 Sport
atledo1510
Wederom een succesvolle wedstrijd op de Dongense atletiekbaan
Afgelopen zondag vond bij Atledo aan de Sportlaan een grote atletiekwedstrijd plaats met meer dan 300 deelnemers uit alle windstreken. De wedstrijd van 1 september was al goed bezet, maar dit keer probeerden nog veel meer atleten om hun prestaties te verbeteren voordat het baanseizoen op 1 november eindigt.
Het internationale karakter valt meteen op door de vlaggen die op het veld geplaatst zijn; al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd bij dit evenement. Het is in de ochtend een drukte met de pupillen, die deels in de regen hun meerkamp afwerken. Rond 13.00 zijn ze klaar, en ontvangen ze allemaal een diploma en de beste drie van elke categorie krijgen ook nog een medaille. ’s Middags zien we de oudere atleten op de baan. Vanaf de junioren (middelbare school-jeugd) kan er gekozen worden uit losse onderdelen. Daardoor kun je bv ook twee keer discuswerpen of kogelstoten, om zo te proberen je PR nog op te schroeven.
Van deze mogelijkheid werd veel gebruik gemaakt, en er werden enkele klinkende resultaten behaald. Bij het discuswerpen zien we Hidde Peter, die ook in september van de partij was. Dit keer werpt hij de discus verder dan toen en laat een mooie 53.23 meter noteren. Het speerwerpen was voor Jasper Buschman met meer dan 46 meter. Hij werd op de voet gevolgd door de 14-jarige (!) Job van der Horst, die de speer op 43.83 meter liet landen. Dat is een belofte voor de toekomst!
Ook Lotte Haest, de discuswerpster van Sprint, is van de partij. Dit keer komt ze echter niet voor het discuswerpen, maar gaat bij het kogelstoten aan de slag. Ook dat doet ze verdienstelijk; de kogel raakt pas na een kleine 14 meter de grond. De wind was op deze dag wel een aardige spelbreker; op de 100 en 200 meter werd er tegen een stevige wind in gesprint. Lennox Levin deed de 100 meter toch in een fraaie 11.86 sec. Op de 200 meter wint Akash Singh met 24.64 sec. Op de 800 meter komen Abel Kovacs-Borbas en onze eigen Ties Mutsaers elkaar weer tegen. Deze nummer 1 en 2 van het afgelopen NK voor junioren strijden regelmatig tegen elkaar, waarbij Ties steeds de betere was. Maar dit keer is Abel goed voorbereid en pakt de race tactisch aan. Met als resultaat de overwinning.
We hebben weer genoten van een mooie wedstrijd; de laatste van dit jaar! Wil je meer weten over atletiek of over Atledo: je kunt ons bereiken via [email protected].