De MiLaTroopers boeken prima resultaten bij de Dwars door Dongen

Nikki van Gool aan de leiding
Nikki van Gool aan de leiding
Foto:

De Dwars door Dongen, georganiseerd door Atledo, staat jaarlijks op het programma. Wedstrijdatleten, trimmers en jeugd kunnen allemaal hun beste beentje voorzetten bij dit leuke hardloopevenement. En dat doen de MiLaTroopers in ieder geval!

Bij de Engelse Mijl (1609 meter) gaat Sem Beerens op jacht naar het clubrecord op deze afstand in zijn leeftijdscategorie. Hij loopt mooi voorin in een sterk deelnemersveld, waar alle leeftijden gemixt zijn. We zien een heel klein dipje in zijn wedstrijd op het eind, maar hij geeft niet zomaar op. De klok staat echter stil een paar seconden boven het clubrecord, maar Sem heeft zijn beste kunnen weer laten zien. Luc de Graaf probeert vanaf de start bij Sem in de buurt te blijven, maar halverwege moet hij dat opgeven en loopt hij zijn eigen wedstrijd uit. Hij finisht in een prima tijd van net boven de 6 minuten.

Op de 5 km besluiten de meiden zonder de jongens in het Solipharma Team voor de bedrijvenloop te lopen. Al jaren sleept Solipharma in diverse opstellingen die mooie grote wisselbeker binnen. Nu de uitdaging zonder de jongens. Maar we hebben er alle vertrouwen in, en we zien dat bij de start Nikki van Gool meteen de leiding neemt van het hele deelnemersveld. Niet ver daarna zien we Daantje Kemmeren, Bengt Kramer en Suzanne Jonkers samen optrekken. Ilse Smulders daar weer kort achter en Bente Maartens sluit de rij, maar ook zij loopt nog uitstekend mee in het veld, dus dat belooft wat. We zien niet veel van de wedstrijd, want ze gaan de straten van  Dongen in, en we zien ze pas bij de finish op de baan weer terug. We zien Nikki van Gool als eerste de baan opdraaien, en tot 100 meter voor de finish loopt ze op kop. Een tien meter achter haar loopt de eerste man, Cas van Gorp van Taxandria, en die zet de sprinthendel aan. Nikki heeft die knop niet en 10 meter voor de finish komt Cas langszij en finisht 1 tel voor Nikki. Nikki heeft voor haar gevoel rustig gelopen, en is dan ook stomverbaasd dat ze haar PR met maar liefst een halve minuut heeft verbeterd naar 17.28 minuut!

Dan is het niet zo lang wachten als we Bengt en Suzanne samen naar de streep zien gaan en tegelijk de lijn passeren. Suzanne heel blij want ze loopt een minuut sneller dan wat ze bedoeld had, mede dankzij Bengt. Maar ze is niet de enige, want daar komt Daantje binnen met een verbetering van ongeveer een minuut van haar PR. Pffff. Hoe dan…. Dan komt Ilse, die redelijk ontspannen hard over de streep komt en als laatste van het team Bente, die last heeft van haar hamstring en rustig aan heeft moeten doen. Wat een resultaten!! De trainingen werpen flink wat vruchten af! De wisselbeker wordt door de voorzitter van Atledo overhandigd aan de vijf meiden, die trots op het hoogste podium staan. Goed gedaan door dit geweldige meidenteam!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen