Tripletten toernooi 2024

Foto:

Een keer per jaar organiseert Jeu de Boules Club Dongen een zgn. Tripletten toernooi voor eigen clubleden. In tegenstelling tot doubletten bestaat een triplette-equipe uit 3 spelers. Elke speler heeft daarbij 2 boules tot zijn/haar beschikking en voor de rest is alles hetzelfde.

Voor dit toernooi hadden zich 4 herenteams opgegeven en 3 damesteams. Het toernooi begon om half 11 en elk team moest die dag vier wedstrijden spelen, waarna de uitslag bekend zou zijn. De winnende equipes kregen een ticket voor het NK Tripletten op 8 en 9 juni bij ’t Dupke in St. Michelsgestel. Nadat iedereen zich bij de wedstrijdtafel had aangemeld konden Paul en Henk (WECO) het wedstrijdschema opstellen. De herenteams speelden eerst 3 voorrondes, waarbij ze
allemaal tegen elkaar moesten spelen. Daarna moesten de plaatsnummers 1 en 4 tegen elkaar spelen en ook plaatsnummer 2 tegen 3. Om uiteindelijk een winnend team te krijgen moesten de winnaars van de vorige wedstrijden tegen elkaar en de andere equipes streden om de troostprijs. Bij de damesteams waren er slechts 3 aanmeldingen, zodat er een ander schema werd gehanteerd. Bij de dames werd een dubbele competitie gespeeld: alle equipes speelden 2x tegen elkaar, dus ook vier wedstrijden. De eindstand was hier bepalend voor de winnaar.

Na de eerste voorrondes kwam het team van Hans-Cor-Maikel als beste uit de bus: 3 gewonnen partijen en +14 pnt. Zij moesten het in de halve finale opnemen tegen team Johan-Hens-Henry en het team van Cees-Toine-Wil moesten tegen Paul-Berry-Joop spelen. De finale ging uiteindelijk tussen het equipe van Hans en Cees. De winnaars waren Cees-Toine-Wil. Proficiat mannen! Bij de dames was het equipe van Desiree-Ine-Annie veruit het sterkste. Dit team won alle wedstrijden van de dubbele competitie: 4 gewonnen en maar liefst 19+ pnt. Chapeau dames met jullie overwinning! het team van Corrie-Marianne-Astrid werd tweede en het
team van Wendy-Nelleke-Marianne eindigde op de 3e plaats. Dankzij de inzet van enkele vrijwilligers als Berna, Stan, Ton en Kees kon iedereen van een drankje en een hapje genieten. Goed gewerkt allemaal en natuurlijk ook reuze bedankt voor jullie inzet.

Ik wil ook nog een compliment geven aan enkele supporters: Gijs en Rikie van de Wee en Wim en Willy Boersen. Zij waren van begin af aanwezig op het terrein en genoten van het boeiend spel. We hopen dat er straks op het Looiers Bonds Toernooi op zondag 30 juni ook veel supporters aanwezig zullen zijn. Alle winnaars kregen uit handen van Henk van Roode (WECO) een vijfde staatslot overhandigd. De 10e kan het gebeuren! Wie weet brengt het lot jullie geluk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen