Drie pupillen Atledo op recordjacht in België

Foto:

Op zondag 5 mei reden drie pupillen van Atledo naar het plaatsje Hechtel-Eksel in België om hun meivakantie op sportieve wijze af te sluiten. Bij de Pater Vandenberk Jeugdmeeting kon ingeschreven worden voor losse onderdelen, terwijl pupillen in Nederland meestal verplicht zijn om de onderdelen in een meerkamp af te werken.

In België is het op jonge leeftijd ook mogelijk om al deel te nemen aan onderdelen die in Nederland pas bij de junioren aan bod komen. Zo stond er bij deze wedstrijd het onderdeel discuswerpen op het programma. Een mooie sportieve uitdaging met 100% garantie op persoonlijke records! Uiteindelijk bleef de score steken op acht persoonlijk beste prestaties.

Keyon Winters, Maks Verhorevoort en Noah Farla kwamen uit in de Belgische categorie ‘pupillen’. Dat staat in Nederland gelijk aan de jongens U12. Keyon liep op de 60 meter bijna een volle seconde van zijn PR af en klokte 10.95sec. Bij het discuswerpen wilde hij graag voorbij de 10 meter en hij slaagde in die missie met 10.46mtr. Maks Verhorevoort behaalde trots twee medailles. Hij won het kogelstoten met een machtige laatste stoot van 7.33mtr. Bij het discuswerpen werd Maks derde met een verre worp van 14.12mtr. Noah Farla sprong ondanks vermoeide vakantiebenen naar een vierde plek bij het hoogspringen met 1.20mtr. Op de 1000 meter verbrak Noah zelfs totaal onverwacht zijn persoonlijk record in een tijd van 4.01.55min.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen