Atledo bij Athletics Champs in Breda

Foto:

Onder stralende weersomstandigheden vertrokken 27 pupillen van Atledo op zaterdag 13 april richting Breda voor de eerste regionale Champswedstrijd van het buitenseizoen. Athletics Champs is een wedstrijdvariant, waarin de visie van de Atletiekunie op jeugdatletiek duidelijk tot uiting komt.

Het programma is intensief en veelzijdig, doordat er in een kort tijdsbestek een groot aantal onderdelen afgewerkt wordt. Verder is er vooral de focus op succes- en plezierbeleving. De atleten kunnen met hun eigen teamgenootjes en ouders de onderdelen afwerken en iedereen krijgt volop kans op persoonlijk succes.

U8-U9-U10
De jongste atleten waren met twee gecombineerde teams aanwezig in de ochtend. Na de teamestafette mochten ze deelnemen aan de onderdelen 40 meter sprint, vortexwerpen, hurkhoogspringen, 40 meter horden, slingeren en een afsluitende 4-minutenloop. Bij de U8 atleten maakte Wiktor Adamczyk zijn debuut en gooide zijn vortex naar een mooie afstand van 10.50mtr. Ook Roan in ’t Groen deed voor het eerst een wedstrijd buiten Dongen en sprintte naar een rappe 8.2sec. op de 40 meter. Emma van Vugt overbrugde bij het hurkhoogspringen een prima hoogte van 0.65mtr. in haar eerste wedstrijd. Bij de U9 atleten haalde Sven Luijbregts alles uit de kast bij het hurkhoogspringen en liet 0.75mtr. noteren. Siebe Koreman haalde flink uit met de vortex en liet de werpraket landen na 11.50mtr. Lucca van Iersel liet precies dezelfde afstand opmeten, maar dan bij het slingeren met de fietsband.

Wietse van den Broek haalde veel punten bij de duurloop en liep in vier minuten 925 meter ver. Mia Ruppert liet zien snelle benen te hebben en finishte op de 40 meter in 7.3sec. Jelle Oomens was het snelste van de groep op de 40 meter horden en liet 8.1sec. opschrijven. Bij de U10 atleten liep Cas Maas een sterke duurloop en legde een afstand van 800 meter af in vier minuten. Milo Jansen liep sneller dan ooit op de 40 meter en klokte 8.3sec. Thijs van Sunten haalde de meeste punten van de groep bij het hurkhoogspringen en maakte daar een recordsprong van 0.85mtr. Zoey van den Elshout haalde haar hoogste puntentotaal op de 40 meter, waarop zij de klok liet stilstaan na 7.3sec.

De dappere atleten van U8-U9-U10 behaalden een vijfde plaats in het verenigingsklassement, ondanks dat er behoorlijk veel atleten om uiteenlopende redenen niet konden meedoen deze keer. Er zit dus zeker nog rek in deze klassering de volgende keer!

U11 en U12
De atleten U11 en U12 werden opgedeeld in twee teams en konden gezamenlijk hun onderdelen afwerken. Zoals gebruikelijk werd er ook gestart met een teamestafette en vervolgens stonden de onderdelen kogelstoten, polsstokverspringen, vortexwerpen, 60 meter horden, hoogspringen en een 6 minutenloop op het programma.

Maud Zijlmans deed volop wedstrijdervaring op in haar tweede wedstrijd ooit en stootte de kogel al naar een mooie afstand van 5.10mtr. Jelte Evers verpulverde zijn persoonlijk record bij het vortexwerpen en gooide 21.00mtr. Ook Keyon Winters gaat steeds weer vooruit op de werpnummers en kwam nu tot 18.00mtr. bij het vortexwerpen. Hidde Koreman liep een hele sterke 6-minutenloop en finishte na 1325mtr. Anna Derks pakte eindelijk een nieuw record bij het hoogspringen en noteerde meteen 1.15mtr. Tessa Hamelinck verbeterde zich bij het kogelstoten en tikte met haar kogel de 5.80mtr. aan in de sector.

Bij het polsstokverspringen sprong Daan Kanters behendig naar een nieuwe recordafstand van 3.85mtr. Britt van der Linde stootte voor het eerst 6.00mtr. met haar twee kilo zware kogel. Jasmijn Laurijsen ging voluit op de 6-minutenloop en liep met 1350 meter verder dan ooit. Bij het polsstokverspringen sprong Lila Adamczyk met een prachtige techniek naar 4.20mtr. Maks Verhorevoort was zeer tevreden met zijn worp van 28.50mtr. met de vortex. Noah Farla reikte met zijn lange benen naar 3.95mtr. bij het polsstokverspringen. Bas Verschure liep in een stabiele race naar een sterke 1500 meter bij de 6-minutenloop. Jim Akkerman was de snelste atleet van de dag op de 60 meter horden met zijn 10.3sec.

Aan het eind van de dag werd duidelijk dat de U11 en U12 jongens en meiden voorlopig een tweede plaats bezetten in het verenigingsklassement in regio 13 (Midden-Brabant). Wanneer zij deze positie vasthouden na drie wedstrijden, ligt een plek in de Brabantse Finale in het verschiet!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen