VV Dongen JO11-1 plaatst zich voor Internationaal Jeugdtoernooi

Foto:

Op Paaszaterdag mochten de jongens van VV Dongen JO11-1 meedoen aan het,kwalificatietoernooi van Rood-Wit in Sint-Willebrord. Op dit voorronde toernooi werd in twee poules gestreden om op 1 en 2 juni a.s. mee te mogen doen aan het Internationale Jeugdtoernooi van Rood-Wit waarvoor meerdere Betaalde Voetbal Organisaties zich al plaatsten.  Zoals de hierboven vernoemde clubs, maar ook PSV, Ajax, West Ham United en NEC en nog meerdere buitenlandse grootheden maken hun opwachting. Daartussen nu ook de JO11-1 van VV Dongen.

Deze voorronden vonden plaats op een regenachtige dag, maar dat mocht het plezier en inzet van alle deelnemende teams niet drukken. Dongen speelde in de poule tegen VVR, Gastel, RBC en VOAB. De eerste wedstrijden werden gelijk gespeeld, niet het begin waarop de jongens hoopten. Vanaf de eerste spannende en sportieve wedstrijd ging het echter steeds beter lopen en werd de poule alsnog als nummer 1 afgesloten. In de kruisfinales werd het een ware interland. Tegenstanders waren de
jongens van KFC Turnhout. Alvast een mooie opmaak naar het toernooi in juni. Dongen was veel sterker en won uiteindelijk verdiend met 2-1. De spanning steeg richting de finale tegen RBC. In een wederom spannende wedstrijd kwam Dongen snel op voorsprong waarna RBC sterker werd. Uiteindelijk werd de verdiende gelijkmaker gescoord en moesten penalty’s uitkomst bieden. De jongens van Dongen schoten hun penalty’s onberispelijk binnen en door een schitterende redding van keeper Jonah werd het toernooi gewonnen. Grote blijdschap bij de jongens, de trainers en de meegereisde ouders. Na lekker te hebben gedoucht, kon de mooie beker worden opgehaald.Al bij al een mooie zaterdag op een zeer goed georganiseerd toernooi door alle vrijwilligers van Rood-Wit. Op zaterdag 1 en 2 juni 2024 gaat Dongen strijden tegen de JO10 teams van Ajax, Chelsea, KRC Genk, NAC Breda en FC Ilves uit Finland. Een mooie ervaring om mee te maken. Iedereen uit Dongen is natuurlijk welkom om de jongens aan te komen moedigen. Tot dan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen