Paas Bonds Toernooi 2024

Foto:

De weersvoorspellingen voor het Paasweekend waren niet al te best, waardoor het best spannend was hoe het weer op Tweede Paasdagen Dongen zou zijn. Kunnen we buiten spelen of moeten we uitwijken naar onze hal?

Gelukkig waren de weergoden ons goed gestemd en konden alle wedstrijden op de buitenbanen gespeeld worden. Voor dit Paasbondstoernooi hadden zich maar liefst 42 teams ingeschreven, waaronder ook enkele uit België. Alle vrijwilligers voor deze dag waren al vroeg aanwezig om de voorbereidingen voor met name de horeca te treffen. Uiteraard gold dat ook voor de WECO, de commissie die het toernooi organiseerde. Aangezien wij nog volop bezig waren met een interne verbouwing, moest alles – op het drinken na- buiten geregeld worden.

Weliswaar in een schitterende tent van stichting Parkplezier (!), maar dan nog. Alles was prima geregeld door de HOCO: horecacommissie. Deze groep olv Kees Zeebregts zou de handen vol hebben deze dag. Rond 10 uur hadden zich de meeste equipes aangemeld en na het welkomstwoordje van Corrie Koreman kon ‘de strijd losbarsten’. Er moesten die dag 5 wedstrijden gespeeld worden, waarbij de computer de tegenstander bepaalde. Het was dan ook steeds een verrassing tegen wie er gespeeld zou moeten worden. Tussendoor was er voldoende tijd en ruimte om gezellig bij elkaar te zitten en wat te eten en te drinken. De meeste wedstrijden duurden ongeveer een uurtje en dat was prima voor het tijdschema, want anders zou het flink kunnen uitlopen. ’s Morgens was het best nog frisjes, maar gaandeweg de dag werd de temperatuur hoger en liet het zonnetje zich ook van tijd tot tijd zien. En die momenten werden dan ook gretig gekoesterd. Dat maakte het buitenspelen
zo aangenaam.

Er waren op dit Paasbondstoernooi maar liefst twee arbiters aanwezig, omdat een kandidaat arbiter stage liep voor zijn cursus onder begeleiding van Henk van Roode. Komende vrijdag is het examen en we hopen dat Willem hiervoor zal slagen. Rond half 6 waren alle wedstrijden gespeeld en kon Corrie de balans gaan opmaken. Welk equipe had dit toernooi gewonnen? Wie hadden er allemaal vijf wedstrijden gewonnen en hoeveel pluspunten waren er verdiend? Uiteindelijk bleken er 6 teams te zijn die alles gewonnen hadden. De pluspunten moesten de doorslag gaan geven. Tussen de nummers 5 en 6 moest er nog een zgn. “shoot-out” gedaan worden, omdat zijn evenveel punten hadden gescoord. Hierbij werd het bot door arbiter Willem uitgegooid, waarna de spelers van beide teams een boule moesten werpen. De afstand van but en boule werd opgemeten en het team moet de kortste afstand werd winnaar.

De winnaar van dit gezellige Paasbondstoernooi was deze keer jammer genoeg geen eigen clubteam, maar het team bestaande uit Osman Jibril en Son Cao. Zij hadden een score van 54 pluspunten behaald. Toch waren we als club niet ontevreden over de uitslag, want twee eigen teams zaten bij de “top-6”: Jan Verbeek met Wil van Belkom (plaats 4) en Jeanne van Riel met Wim Koreman (plaats 5) en een gelegenheidsteam met Wim de Wit (2e plaats). Vanaf deze plaats willen we alle deelnemers aan dit toernooi bedanken en de winnende equipes feliciteren met het behalen van hun prijs.

Tot slot nog een woord van dank aan alle HOCO-leden, want zonder hun inzet hadden we deze dag NIKS te drinken en te eten. Chapeau mensen!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen