Atledo-jeugd bibbert in Bergen op Zoom

Bobbi met haar gouden plak
Bobbi met haar gouden plak
Foto:

In de atletiekwereld markeert de aprilmaand traditiegetrouw het startpunt voor het buitenseizoen met de belangrijke competitiewedstrijden en kampioenschappen.

Eind maart vinden er overal in Nederland zogenaamde testwedstrijden plaats, waarin atleten zich voor het eerst weer kunnen meten met anderen in de buitenlucht. Om hun vorm testen, besloten zeven jeugdatleten van Atledo op zaterdag 23 maart mee te doen aan de Blokmeerkamp in Bergen op Zoom. Atletiekvereniging SPADO (Sport Als Dagelijkse Ontspanning) heeft een mooie accommodatie met grote overdekte tribune langs de sprintbaan. De atleten kregen de gehele wedstrijd te maken met wisselvallig weer en dat is nog heel zacht uitgedrukt. Kou, regen, wind, hagel en zelfs onweer teisterden het deelnemersveld. Daarnaast had de elektronische tijdwaarneming langdurig storing, waardoor de wedstrijd een uur vertraging opliep. Hierdoor was het praktisch onmogelijk om op records te jagen, maar onze toppers bleven dapper overeind.

Meisjes U10
Bobbi Verhorevoort had eigenlijk niets te duchten haar tegenstanders op de meerkamp. Ze bleef bij ieder onderdeel nipt onder haar beste prestatie en won afgetekend een gouden medaille. Op de 40 meter startte ze stoer als enige uit een startblok en liep ze met flinke tegenwind 7.35sec.

Meisjes U12
Britt van der Linde had veel last van de kou en kreeg tijdens de wedstrijd ook nog te maken met botte pech. Ze werd door een spikepunt in haar hand geraakt en liep een behoorlijke schram op. Toch stond ze aan de start van de 60 meter en liep ze de race uit in 11.13sec. Britt werd tiende op de meerkamp. Lila Adamczyk haalde één van de drie persoonlijke records van de gehele Atledo-delegatie. Meteen in haar eerste poging bij het kogelstoten maakte ze uit stand een mooie stoot van 4.84mtr. Lila werd twaalfde op de meerkamp.

Jongens U12
Bas Verschure behaalde een vijfde plaats op de meerkamp, maar was vooral ook gebrand op een goede prestatie bij de losse 1000 meter. Hij scoorde het tweede persoonlijke record van de dag en liep ondanks de hevige wind naar een tijd van 3.56.29min. Extra beloning was een mooie bronzen medaille. Noah Farla wilde weer eens pieken bij het hoogspringen. Deze wedstrijd werd verschillende keren stilgelegd door valpartijen en hagelbuien. De aanloop liep lekker, maar het was simpelweg te koud en nat om echt uit te blinken. 1.15mtr. was voor Noah het hoogst haalbare in deze omstandigheden. Hij werd zevende op de meerkamp. Maks Verhorevoort keek uit naar het kogelstoten, waar hij de laatste tijd sterk op scoort. Hij probeerde zelfs een nieuwe techniek uit tijdens de wedstrijd, maar stootte uiteindelijk 6.89mtr. met zijn oude aanschuiftechniek. Maks werd negende op de meerkamp. Jelte Evers was erg blij bij het kogelstoten, want hij ging voor het eerst voorbij de magische grens van 5 meter. Dat was meer dan 30 centimeter voorbij zijn oude beste stoot en zo het derde persoonlijke record van de dag. Jelte werd twaalfde op de meerkamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen