Dongen Zaterdag wint bij koploper Oss ’20

Wat een weelde. Zowel het zaterdagelftal als het zondag elftal zijn verwikkeld in een strijd om de koppositie in hun klasse. Na de winst op koploper Oss ’20 staat het zaterdag elftal van trainer Lars Jansens nu op een tweede plaats: een wedstrijd minder en twee punten achter Oss ‘20.

Door: Piet Scheepers

Bij winst, komende zaterdag tegen GVV ’63, wordt de koppositie overgenomen. Eerder dit seizoen won Oss ’20 in Dongen. Dus was een sportieve revanche nodig om de huidige koploper niet uit het oog te verliezen. De zaterdagafdeling bij VV Dongen begint na een aantal jaren van wederopstanding zijn vruchten van af te werpen. Het huidige eerste zaterdagelftal van trainer/coach Lars Jansens gaat nu serieus meedoen om de bovenste plek.

Op de 0-3 overwinning in Oss was niets af te dwingen. De ploeg had zich de afgelopen week tijdens de trainingen voorbereid op de speelwijze van tegenstander Oss ‘20. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken. Dongen was op haar beurt aan het zoeken. Het had moeite met de positiewisselingen van Oss ‘20. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisclub. Doelman Tom van Strien reageerde hier attent op waardoor de stand 0-0 bleef. Dongen was gewaarschuwd en kwam in de wedstrijd, drong de thuisploeg terug en gaf zelf geen kansen weg. Kleine kansen en mogelijkheden waren er voor Timo van der Schans en Niels Dingemans bij een hoekschop. Het wachten was wanneer Dongen zichzelf ging belonen. In de 38 e minuut was het Robin de Man die de openingstreffer voor zijn rekening nam, door een prima steekpass op hem onder de doelman door te schuiven.

Dongen rook meer en via een opening op de rechtervleugel nam de mee opgekomen Jeroen Hultermans de bal ineens op de slof. Zo pegelde hij diagonaal de 0-2 binnen. Kansen hierna waren er weer voor Tom Roovers en Robin de Man. Helaas niet raak. Het gevaar was nu aan Dongenzijde om Oss ’20 terug in de wedstrijd te laten komen. Tom van Strien stond weer op zijn plaats bij een van de spaarzame aanvallen van Oss. “Door die 0-2, ga je met een lekker gevoel de rust in,” merkte Lars Jansens na afloop op.

Na de rust even een opwelling bij de thuisploeg die slechts tien minuten duurde. Het was hierna weer Dongen dat de klok sloeg. Arda Erbek strafte, doordat Dongen hoog druk zette, een fout in de verdediging van Oss ’20 af en bracht Dongen op 0-3. Hierna speelde Dongen de wedstrijd gecontroleerd uit. Helaas zag de anders zo trefzekere Bas Jansens zijn strafschop vanaf de stip door de Oss-doelman gekeerd worden. “Jammer, dit had een mooie beloning geweest voor een sterke pot voetbal. De mannen mogen trots zijn op de goede prestatie. Als team stond het heel sterk en de uitkomst was dan ook meer dan verdiend,” was na afloop de eindconclusie van