Afsluiting wintercompetitie golf 2023-2024

Foto:

Deze competitie wordt jaarlijks in de wintermaanden (november tot en met februari) gespeeld op de banen van Golfcentrum Dongen (Zandeweg 2) en is alleen voor leden van Golfvereniging Dongen.

Dit jaar hadden zich weer 12 teams ingeschreven. Een team bestaat uit 6 spelers/speelsters en maximaal 2 reserves. Voorgaande jaren werd de competitie telkens in twee delen gespeeld, de beste teams uit het eerste deel van de competitie speelden in het tweede deel in een poule en de onderste teams in een andere poule. Deze keer is er voor gekozen om alle teams een keer tegen elkaar te laten spelen, zodat er dus maar één poule was. De deelnemers waren het er al snel over eens, dat een indeling in één poule het leukst is. Na afloop van iedere wedstrijd werden in het clubhuis de uitslag van die dag en de tussenstand in de competitie bekendgemaakt.

Op zaterdag 11 november 2023 zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Groot was de verbazing, dat het team dat vorig jaar als laatste eindigde na de eerste dag bovenaan stond. Dat zou niet lang duren…. Gaandeweg de competitie zakten zij steeds meer weg naar de lagere regionen. Het team, dat uiteindelijk de wintercompetitie zou winnen, nam vanaf de tweede wedstrijddag de koppositie al over en zou deze de hele competitie niet meer afstaan! De overige teams hebben de spanning tot het laatst erin gehouden. Regelmatig sloten er meerdere teams de wedstrijddagen af met gelijke puntentotalen. Iedere keer switchten er wel teams van
positie in de tussenstand en het onderlinge puntenverschil was tijdens deze competitie gering.

Helaas werkte het weer vrijwel de hele wintercompetitie niet mee. Er waren maar weinig wedstrijddagen waarop de zon zichtbaar was en helaas werd het overgrote
deel van deze competitie gekenmerkt door regendagen, waardoor de baanomstandigheden gaandeweg steeds slechter werden. Paraplu’s en regenkleding waren geen overbodige luxe en diverse spelers/speelsters overwogen om maar met laarzen de baan in te gaan. De wedstrijdcommissie moest dan ook een drietal keren besluiten om wedstrijddagen niet door te laten gaan. Gelukkig waren er ook 3 reservedata ingepland zodat de competitie toch uitgespeeld kon worden, hoewel de omstandigheden tijdens deze laatste dagen ook ver van optimaal waren.

Uiteindelijk heeft op de laatste wedstrijddag (9 maart) dit alles geleid tot een eindklassement waarin ‘De Leste’ glorieus kampioen werd met een ruime puntenvoorsprong op de rest, zij behaalden in totaal 1990 punten. Als nummer 2 eindigde ‘The Bogey Bunch’ met 1610 punten en de derde plaats was voor ‘D’n vrije drop’ met 1595 punten. Zoals tijdens de hele competitie was het uiteindelijke puntenverschil tussen de andere teams gering. De spelers en speelsters van de eerste drie teams ontvingen bij de prijsuitreiking een medaille en applaus van de overige aanwezigen. En het winnende team krijgt natuurlijk een vermelding op de ‘eregalerij’ het in het clubhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen