Dongen zaterdag wint bekerwedstrijd bij runner-up Be Ready

Be Ready, ongeslagen aan kop in de vierde klasse, hoopte tegen Dongen zaterdag door winst verder te kunnen bekeren. Een tegenstander waarin een spits speelt, die tot nu toe in elf wedstrijden 23 keer het net wist te vinden.

Door: Piet Scheepers

Helaas voor de ploeg uit Hank viel hun goaltjesdief na een kwart wedstrijd uit na een botsing met doelman Mees van Opstal. Deze Jonathan van Eerd kwam hierbij ongelukkig ten val, met een stevige schouderblessure als gevolg. “Dit was een tegenstander waartegen wij onze borst konden nat maken,” waren vooraf de worden van Dongen trainer/coach Lars Jansens. Maar ook Jansens had last van blessures. Zo startte Dongen zonder de vaste krachten Doguhan Ercan en doelman Tom van Strien. Verdediger Jeroen Hultermans startte op de bank. Voor hem stond Zachery Gorree van de 023 in het veld. Ook op de bank zaten Arda Erbek en Luc Braams. In hun plaats begonnen Oguzhan Turkyilmaz en Joep van Overbeek.

Dongen begon prima en was het eerste half uur de baas op het veld. Kansen ontstonden maar werden niet afgemaakt. Daarbij kon de thuisploeg gevaarlijk uitbreken middels de
counter. Met name spits Van Eerd was daarin een handenbindertje. Mees van Opstal had inmiddels enkele schoten van hem gestopt. Dongen kwam op voorsprong via Joep van Overbeek. Een prima steekpass van Tom Roovers werd door van Overbeek op gevoel afgerond: 0-1. Smetje op deze wedstrijd was het uitvallen van Be Ready spits Van Eerd. Een dieptepass op hem werd door verdediger Niels Dingemans naar de zijlijn gekopt. Doelman Van Opstal kwam zijn doel uit, gleed naar de bal waarna de ongelukkige botsing volgde. Hierdoor hoopte de thuisploeg op de rode kaart. Doordat verdediger Dingemans de bal richting zijlijn kopte was van een speler onderuithalen geen sprake. Hierna verloor Dongen de grip op de wedstrijd. Het tempo zakte en ballen werden slordig ingespeeld.

De tweede helft verliep anders. Dongen kreeg al vlak na rust de kans om de magere 0-1 voorsprong te verhogen via Turkyilmaz. Hij faalde en-op-een met de doelman en schoot hoog over. “Een bekerwedstrijd kan alle kanten op gaan!” waarschuwde Jansens. Be Ready ging meer risico’s nemen waardoor Dongen werd teruggedrongen in eigen zestien. Zo ontstonden er momenten waarbij Dongen het geluk aan haar zijde had. Maar ook Dongen kreeg zelfs nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. “Al met al een spannende en
leuke pot,” waren na afloop de woorden Lars Jansens. “Be Ready heeft een leuke ploeg die zeker niet zou misstaan in de derde klasse.” Volgende bekertegenstander is uit naar Zwaluwe VFC.